Jak zrobić domową pastę harissa? (przepis krok po kroku)
Jak zrobić domową pastę harissa? (przepis krok po kroku)
Harissa to bardzo ostra pasta przygotowywana z papryczek chilli, z dodatkiem czosnku, kolendry, kminu rzymskiego i oliwy. Choć jest używana także w innych krajach arabskich, harissa to przede wszystkich najważniejsza przyprawa w kuchni tunezyjskiej - jest niczym dla nas sól i pieprz. Gotową harissę sprzedaje się w puszkach lub w tubkach - można ją nabyć w sklepach z produktami arabskimi. Jednak dużo łatwiej jest przygotować ją samodzielnie w domu - to naprawdę proste! I możemy przy tym regulować jej ostrość :) Po... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Chilli Czosnek i Oliwa
Autor
Chilli Czosnek i Oliwa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chilli, susz, papryka, pasty, pasta, czosnek, słodkie, mielone, pieczenie, słoik, cytryna, proste i szybkie przepisy, kanapka, cebula, sok, kanapki, pasta kanapkowa, jogurt, śledź, jajecznica, gulasz, sosy, zupa, grill, marynaty, bez pieczenia, sos chilli, prosta zupa, pieczeń z mielonego, sos do mielonego
Inne przepisy z Chilli Czosnek i Oliwa
Dodaj komentarz