Przepis na : obiad
Blog ma już 9 lat! I od tych 9 lat ( serio 9 już?! ) powtarzam Wam, że uwielbiam jeść śniadania! I choć przyznaję, że jakiś czas temu te moje poranne rytuały trochę zaniedbałam, to jednak teraz, przy Łukaszu od nowa uczę się regularności w jedzeniu posiłków. On nie wyobraża sobie wyjścia z domu bez śniadania! Dopiero po śniadaniu jest w stanie normalnie funkcjonować, a to nakręca go do działania na cały dzień. I ja ( chcąc nie chcąc ) śniadania z Nim zjadam – i powiem Wam, że czuję się z tym doskonale! ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...http://ostra-na-slodko.pl/