Dawno mnie tutaj nie było, trochę zaniedbałam bloga, ale już powracam tak na 100-procent. Głowę mam pełną nowych receptur i nowych pomysłów. Mam nadzieję, że wytrwam w tym postanowieniu i Was nie zawiodę. Będzie pysznie i kolorowo. Nowa energia przyszła do mnie wraz z wiosną. A dzisiaj mam dla Was recepturę na pyszną jajeczną pastę. Pastę z czosnkiem niedźwiedzim z dodatkiem suszonych pomidorów. Czosnek mam własny w ogródku, fajnie tak iść i sobie zerwać kilka pachnących listków. Dostałam rok temu od koleżank... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...