PASTA JAJECZNA Z AWOKADO

PASTA JAJECZNA Z AWOKADO

PASTA JAJECZNA Z AWOKADO

Przepis na : kolacja

Pasta jajeczna z awokado to moja propozycja na wiosenne śniadanie. Zielona, lekka i bardzo zdrowa pasta kanapkowa. Coś jak guacamole. Szybko się ją robi, więc nie ma wymówki. Najsmaczniejsza od razu po przygotowaniu, gdyż jak nieco postoi to może ściemnieć. Ja dodaję do niej sporą ilość soku z cytryny, ponieważ nie jest wtedy mdła i spowalnia proces utleniania się awokado. Sami możecie sobie doprawić pod własny gust. Próbowałam kilka razy przygotować tą pastę z limonką, ale wszyscy jednogłośnie stwierdziliś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieguskowa Kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Autor

piegusekpiegusek

Znajdziesz tu przepisy, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Miło mi będzie jeżeli ugotujesz coś z mojego przepisu. Podziel się ze mną informacją - sprawisz mi ogromną przyjemność. Witaj w Pieguskowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

awokado, pasty, pasta, śniadania, pasta kanapkowa, bagietka, makrela, kolacja, pieczywo, wielkanoc, przystawki, szybkie śniadanie, szybka kolacja

Inne przepisy z Pieguskowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.