gulasz - 5976 przepisów (strona:66/399)

Placki ziemniaczane po węgiersku 143

Czas na pyszny obiadek: PLACKI PO WĘGIERSKU SKŁADNIKI NA GULASZ: 1 kg. szynki lub łopatki,   marchew,   pietruszka,   przyprawa do gulaszu,   papryka w proszku ostra, odrobinę chili, czerwona papryka   sól, pieprz Mięso pokroić w drobną kostkę, zrumienić na margarynie z odrobiną smalcu w przyprawach. Pod koniec smażenia dodać cebulę pokrojoną w kostkę i paprykę w paski(...)papryki). Zalać bulionem, dodać pokrojoną w słupki marchewkę, pietruszkę i dusić do miękkości mięsa. Następnie dodać resztę papryki,zagęstnić(łyżka mąki+ woda, można użyć fiksu do gulaszu jak kto woli). SKŁADNIKI NA PLACKI: Ziemniaki zetrzeć z cebulą   mąka   jajko   sól, pieprz Wszystko wymieszać, piec złociste placki. Placki polać gulaszem, można dodać trochę sosu czosnkowego. SMACZNEGO

Kuchnia Beaty
Placki ziemniaczane z gulaszem drobiowo cukiniowym 211

się je z cukrem lub ze śmietaną. Jednakże z biegiem lat polubiłam placki po węgiersku, a dzisiaj chciałam zaprosić Was na inną ich odmianę, gdyż podane zostają z drobiowym gulaszem z cukinią. Placki ziemniaczane z gulaszem drobiowo cukiniowym  Placki ziemniaczane SKŁADNIKI: 80 dag ziemniaków młodych 1 mała biała cebula sól pieprz jajko 2 czubate łyżki mąki pszennej olej(...)całość wymieszać. Następnie dodać około 2 łyżek maki. Ponownie mieszamy do połączenia składników. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy porcję ciasta ziemniaczanego formując placuszki. Smażymy na złoto z dwóch stron. Gulasz drobiowy z cukinią  SKŁADNIKI: 300 g piersi z kurczaka 1 mała cukinia 1 cebula biała 1 łyżka koncentratu 2 łyżki oleju sól pieprz szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Mięso myjemy, kroimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wolowina po burgundzku (Boeuf Bourguignon) 206

smak wynagradzają każdą minute spędzona przy patelni!  Wołowina po burgundzku czyli Boeuf Bourguignon to jedna z najlepszych i najpewniejszych metod przyrządzania wołowiny. Nie może się nie udać!  Gulasz nad gulasze! smak ma intensywny i charakterystyczny więc nie każdemu posmakuje. Nam jednak smakował bardzo, i małym, i dużym! Tę wersję podpatrzyłam w Poezji Smaku . Wolowina po burgundzku (Boeuf Bourguignon(...)patelnię po smażeniu wlewamy koncentrat pomidorowy i bulion. Mieszamy zbierając wszystkie przypieczki i smaczki pozostałe na patelni. Zagotowujemy i przelewamy płyn do rondla z resztą składników. Wlewamy do gulasz wytrawne wino, wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie i gałązki ziół. Przykrywamy i gotujemy ok 2,5 godziny na wolnym ogniu. Możemy również piec w piekarniku nagrzanym do 160 st,C przez

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gulasz warzywny z kielbasa lub bez :) 205

czegoś innego niż makaron, duszone mięsiwo czy klopsy, które królowały w moich garnkach, też zresztą na ich żądanie.  Ależ proszę bardzo! Warzywny gulasz przez jednych zwany leczem, drugich pulpą czy jeszcze jakoś inaczej. Bardzo aromatyczny, pożywny i sycący.  U nas jednego dnia z domowym chlebem, drugiego z ryżem.  Z kiełbaską(...)mięsa jest równie pyszny! Gulasz warzywny z kielbasa lub bez 1 mała czerwona cebula 1 szalotka 1 cukinia 2 czerwone papryki 2 puszki krojonych pomidorów 6 pieczarek olej do smażenia sól, pieprz, suszona bazylia ew. kiełbasa, chleb lub ryż do podania Cebule obieramy i kroimy w piórka, podsmażamy w rondlu by sie zeszkliły. Cukinie myjemy i kroimy w ćwierć plasterki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kopytka z gulaszem wieprzowym 165

Proste i szybkie w przygotowaniu, a do tego jeszcze smaczne. Kopytka z gulaszem wieprzowym ziemniaki ugotowane - 60 dag mąka - 1 szkl jajko - 1 szt sól - 1 szczypta GULASZ WIEPRZOWY łopatka - 60 dag cebula - 1 szt liść laurowy tłuszcz do smażenia mąka - 2 dag sól i pieprz ziele angielskie PRZYGOTOWANIE: Gulasz  Cebulę obrać, posiekać , przesmażyć na tłuszczu. Mięso umyć, osuszyć(...)kroić ukośne kluski.  Gotować we wrzącej i osolonej wodzie przez około 2-3 minut, od wypłynięcia na wierzch.  Wybierać łyżką cedzakową na cedzak, osączyć.  Podawać z gulaszem (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk

Kuchnia Danusi
Jak zrobić passatę pomidorową (przecier)? 299

mnie takim produktem są pomidory, nie tylko świeże, ale często w postaci pulpy albo sosu, bo wiele moich potraw powstaje właśnie na ich bazie. Sosy do makaronów, gulasze lub choćby fasolka z sosie pomidorowym na śniadanie - nie wyobrażamy sobie z Mężem bez nich naszej codziennej kuchni.  Zimą z oczywistych względów nie korzystam ze świeżych pomidorów, lecz zwracam się(...)szybkich sosów do makaronu, wystarczy dodać do niej czosnek, zioła, jakieś warzywa czy mielone mięso. Nie ma lepszej pomidorówki, niż ta z własnoręcznie przygotowanego przecieru! Jako sos do gulaszy warzywnych typu leczo. Podsmaż na oliwie cebulę, selera naciowego i marchewkę, dodaj passatę, trochę wina i następnie mięso na gulasz, łyżkę mąki, duś przez 1,5 -3 godziny - mój niezawodny sposób

Chilli Czosnek i Oliwa
Indyk z cukinią i marchewką 22

można zrobić z piersi indyka na obiad?  Filet z indyka jest tak samo uniwersalny jak filet z piersi kurczaka, jest chudy, zdrowy - świetnie sprawdza się w gulaszach, kotletach, potrawkach i innych daniach. TUTAJ znajdziecie wiele inspiracji na obiad z kurczaka, którego z powodzeniem możecie zastąpić indykiem.  Jakie warzywa pasują do indyka / do gulaszu z indyka?  Indyk(...)każdym razem może smakować trochę inaczej.  Pierś z indyka duszona z cukinią bardzo zyska na smaku, gdy dodacie do niej sporą szczyptę kurkumy i ulubione suszone zioła. Gulasz z indyka z cukinią może być przygotowany na ostro lub łagodnie - jeśli wolicie ostrzejsze dania można doprawić go świeżą papryczką chili lub ostrą mieloną papryką. Indyk z cukinią i marchewką

Lekcje w kuchni
Gulasz z indyka z zielonym groszkiem i pomidorami 18

Gulasz z indyka z zielonym groszkiem i pomidorami to moja propozycja na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny. Delikatne mięso rozpływa się w ustach i doskonale komponuje się z aromatycznym sosem i warzywami. Gulasz można przygotować dzień wcześniej, a następnego dnia podać z kaszą, ziemniakami lub swoimi ulubionymi dodatkami. Smakuje nawet z pieczywem. Koniecznie przygotujcie ten niezwykle prosty(...)pyszny gulasz. Oczywiście nie zapomnijcie napisać jak smakował. Czytaj więcej

Di gotuje
Stroganoff z kiełbasy z ryżem i pakistańskim chapati 39

dodaje potrawie wyrazistego smaku, który idealnie komponuje się z delikatnym, kremowym sosem na bazie śmietany i przecieru pomidorowego. Dodatki takie jak cebula, papryka, musztarda, koper i bazylia, podkreślają smak gulaszu. Idealne dodatki do Stroganoffa z kiełbasy – makaron, ryż czy ziemniaki? Przygotowanie Stroganoffa z kiełbasy jest proste i nie zajmuje wiele czasu, co jest dużym atutem dla zabieganych rodziców. Wystarczy(...)cebulę i czosnek w kostkę. Zeszklić na rozgrzanym maśle. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i smażyć przez 3 minuty. Dodać przecier pomidorowy, musztardę, przyprawy i zioła. Wlać śmietanę, wymieszać gulasz i gotować przez 15 minut. Podać Stroganoff z ryżem lub chlebem. Smacznego! Dodatkowe wskazówki Smak gulaszu zależy od rodzaju kiełbasy. Szwedzka kiełbasa falukorv przypomina polską parówkową lub mielonkę. Czy skorzystałeś

codojedzenia
Żołądki drobiowe w sosie chrzanowym – pyszny i tani obiad 81

towarzystwie gotowanych ziemniaków, klusek ziemniaczanych, bądź kaszy gryczanej. Nie jest to danie dla wszystkich, bo nie każdy jest w stanie przełknąć podroby, ale jeśli je lubicie, to taki gulasz z żołądków ze śmietaną i chrzanem, z pewnością przypadnie wam do gustu. Przygotowanie gulaszu z żołądkami nie jest trudne, należy jednak pamiętać, że należy je najpierw ugotować do miękkości(...)chrzan, natkę pietruszki i przyprawy. Całość gotuj na małym ogniu jeszcze 10 minut. Żołądki drobiowe w sosie chrzanowym – pyszny i tani obiad Zobacz inne przepisy na dania z podrobów: Gulasz z żołądków drobiowych – przepis na domowy obiad Drobiowa wędlina z żołądkami z kurczaka – idealna na kanapki Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem – tradycyjny przepis Zapiekana wątróbka z sosem musztardowym Wątróbka

e-PrzepisyKulinarne
Gulasz segedyński 37

Gulasz segedyński Bardzo popularne i smakowite danie kuchni węgierskiej. Syty i treściwy gulasz, idealny na zimowy obiad lub kolacje. Świetnie smakuje podany ze świeżym pieczywem. To pyszne danie przyrządza się z mięsa wieprzowego i kiszonej kapusty, przez co w smaku nieco przypomina tradycyjny polski bigos. Nie jest to potrawa bardzo szybka w przygotowaniu, ale warto poświęcić trochę czasu, aby cieszyć(...)pyszne i niedrogie obiady! Przepisy tutaj (KLIK) Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł Gulasz segedyński pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Gulasz wieprzowy z cydrem 28

Gulasz wieprzowy z cydrem, kaszą pęczak i sałatą z jajkiem i śmietaną to niezaprzeczalnie doskonałe trio obiadowe. Pyszne danie, które zasmakuje każdemu! Jak przygotować idealny gulasz wieprzowy? W tym wpisie znajdziecie odpowiedź na to pytanie! Pyszny, z marchewką, papryką i pieczarkami. W mojej wersji bez dodatku śmietany, chociaż jeśli tylko macie taką ochotę, jak najbardziej ... Artykuł Gulasz wieprzowy z cydrem

Pogotujmy.pl
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną 36

Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną to pyszne i pożywne danie, które idealnie nadaje się na obiad lub kolację. Gulasz jest przygotowywany z mięsa z piersi indyka, warzyw i aromatycznych przypraw, a kasza jęczmienna stanowi doskonałe uzupełnienie smaku i dodaje lekkości temu danie. Jako dodatek do gulaszu warto skorzystać z kaszy, bowiem kasza jest źródłem węglowodanów

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz z piersi kurczaka z warzywami w sosie własnym 42

Gulasz z piersi kurczaka z warzywami w sosie własnym to bardzo smaczny i lekki obiad, który nie posiada mnóstwa kalorii. Bardzo lubię taką delikatną wersję gulaszu! Moja rodzina również. Gulasz najczęściej podaję z ryżem, ale pysznie komponuje się także np. z makaronem lub ziemniakami. Co kto Czytaj więcej

Di gotuje
Key Wat – Injera – Berbere 49

Injera — Berbere, wczoraj było dwa w jednym z RPA , dziś aż trzy przepisy z Etiopii. Odcinek 4 Key Wat to niesamowicie aromatyczny gulasz wołowy, który pochodzi oczywiście z Etiopii. Połączenie mięsa, cebuli, czosnku koncentratu pomidorowego, bulion, cukru i oczywiście berbere, sprawia, że danie, choć wygląda na proste, jest niezwykle aromatyczne. Gulasz jest tradycyjnym etiopski posiłkiem, który nie może się obejść(...)swoją wersję, oczywiście oryginalną, wersji Berbere, która w ciągu tych lat się zmieniała. Na zakończenie, odpal mój kanał na YouTube zostaw lajka, suba i pożremy razem te pyszny gulasz i placki. Z góry bardzo dziękuję. Składniki Key Wat Wołowina gulaszowa 350-400 gram Masło 25-35 gram Olej roślinny 5-7 łyżek Cebula 1-2 sztuki Czosnek 3-5 ząbki

RafalCook