Placki ziemniaczane uwielbiam z cukrem. Prosto, ale pysznie. Jesienią jednak połączenie delikatnej dyni i ziemniaków z gulaszem wołowym idealnie rozgrzewa...i ten zapach unoszący się w całym domu. Lubicie placki ziemniaczane? :) Składniki na placki: 6 dużych ziemniaków szklanka musu z pieczonej dyni (przepis TUTAJ ) sól + pieprz do smaku jajko 3-4 łyżki mąki pszennej pół cebuli Składniki na gulasz: pół kilograma mięsa wołowego (łopatka) 2 cebule 3-4 łyżki oleju 5 ziaren pieprzu (ziarnisty) i sz... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...