Grzybowy gulasz z pręgi wołowej

Grzybowy gulasz z pręgi wołowej

Grzybowy gulasz z pręgi wołowej

Składniki: 1 kg pręgi wołowej; 2 średnie cebule; 5 suszonych grzybów; 1 litr zimnej wody; 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki w proszku; 1 czubata łyżeczka majeranku; 1/2 szklanki zimnej wody + 2 czubate łyżki mąki pszennej;  2 łyżki oleju; Sól; Pieprz. 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml Sposób przygotowania: Cebulę obrać, drobno posiekać. Suszone grzyby pokroić na małe kawałki. Mięso umyć, dokładnie osuszyć, pokroić w niewielką kostkę (ok. 1 x 1 cm). Na rozgrzany na patelni olej (2 łyżki) wrzucić pokrojone ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Jak suszyć grzyby?

Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.