Przepis na : obiad
Ragout ze szparagów i smardzów. Gulasz bez mięsa, z białymi szparagami, grzybami i kremowym sosem. Wegetariańska potrawka na lekki, sezonowy obiad. Co to jest ragout ze smardzami i szparagami? Ragout to rodzaj gulaszu, najczęściej duszonego na małym ogniu, z warzywami lub mięsem. W wersji wegetariańskiej bazuje na aromatycznych składnikach sezonowych, w tym przypadku na białych szparagach i suszonych smardzach, które po namoczeniu zyskują głęboki, leśny aromat. Całość podana jest z pieczonymi ziemniakami i gęsty...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...