gulasz - 6125 przepisów (strona:68/409)

Gulasz z żołądków indyczych 90

Zaczynam poniedziałek podrobami, czyli gulaszem z żołądków indyczych. Nie wszystkim niestety dobrze się kojarzą, bo większość moich znajomych, nawet blogerów kulinarnych, nie jada takich potraw. Mimo że podroby nie są objęte nazwą ?mięso?, mają podobną budowę zbliżoną do tkanki mięśniowej i podobny skład chemiczny. Jednak słowo ?podroby?, inaczej zwierzęce lub ptasie wnętrzności, w Polsce ma jeszcze pejoratywne zabarwienie i przywodzi(...)płucek i całej reszty, i chyba nie zanosi się na takie gotowanie w mojej kuchni. Hmm… czy ozorki to podroby? Bo te bardzo lubię. A tymczasem zapraszam na gulasz z żołądków. Składniki: ? 6 sztuk żołądków indyczych ? 2 cebule ? 2 ząbki czosnku ? 4 marchewki ? 1 szklanka mrożonego groszku zielonego ? pęczek natki pietruszki ? sól, pieprz do smaku, papryka słodka, majeranek

To co kocham
Łatwy gulasz na winie ze szpeclami 90

Gulasz na bazie mięsa z dnia poprzedniego przygotowany z dodatkiem cebuli, pieczarek i świeżej papryki doprawiony mieloną papryką. GULASZ NA WINIE SKŁADNIKI około 200 gramów mięsa z obiadu dnia poprzedniego, chętnie z sosem; 200 gramów pieczarek; mała czerwona papryka; kawałek zielonej papryki; mała czerwona cebula; mielona słodka papryka; szczypiorek; paczka szpecli; prażona cebulka; sól, pieprz;... Artykuł Łatwy gulasz na winie

Kuchnia Tomka
Gulasz włoski w pomidorach z polentą podany 87

Różnego rodzaju mięsiwa duszone z drobno krojonymi warzywami w sosie pomidorowym. GULASZ WŁOSKI SKŁADNIKI około 1,5 kg różnego rodzaju mięsa; 2 łodygi selera naciowego; 1 marchewka; 1 spora cebula; 2-3 ząbki czosnku; szklanka czerwonego, włoskiego wina; 600 ml passaty pomidorowej; sól, pieprz; przepis na gulasz włoski w pomidorach Artykuł Gulasz włoski w pomidorach z polentą podany pochodzi

Kuchnia Tomka
Gulasz wegański ze słonecznej Krety 97

Krojone w nieduże kawałki różnorodne warzywa duszone w pomidorach i oliwie. GULASZ WEGAŃSKI SKŁADNIKI 3 duże pomidory; 3 duże ziemniaki; 4 duże pieczarki; duża garść zielonej fasolki; 3-4 nieduże papryki; 1 duża czerwona cebula; 1-2 cytryny; pęczek natki kopru włoskiego lub koperku; dymka; oliwa z oliwek; sól, pieprz; przepis na gulasz wegański ze słonecznej Krety Artykuł Gulasz wegański

Kuchnia Tomka
Gulasz cielęcy z kurkami 83

Pokrojona w kostkę cielęcina duszona w sosie paprykowym a następnie z grzybami, na koniec doprawiona śmietaną. GULASZ CIELĘCY Z KURKAMI SKŁADNIKI 500 gramów karczku lub łopatki cielęcej; 300 gramów świeżych kurek; 1 łyżka słodkiej, mielonej papryki; 1 cebula; masło klarowane; 1 łyżka mąki pszennej; 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany; sól, pieprz; przepis na gulasz cielęcy... Artykuł Gulasz cielęcy z kurkami

Kuchnia Tomka
Gulasz węgierski z golonki wieprzowej 99

Golonka wieprzowa pokrojona w kostkę i powoli duszona w sosie z mieloną papryką. GULASZ WĘGIERSKI SKŁADNIKI 2 kilogramy golonki przedniej z kością i skórą; dwie duże cebule; około 40 gramów wędzonej słoniny; słodka mielona papryka; ostra mielona papryka; gęsi smalec; sól; przepis na gulasz węgierski z golonki wieprzowej Artykuł Gulasz węgierski z golonki wieprzowej pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Gulasz z łopatki cielęcej 89

GULASZ Z ŁOPATKI CIELĘCEJ SKŁADNIKI kilogram łopatki cielęcej pokrojonej w duże kawałki 1 duża cebula słodka papryka mielona wędzona papryka mielona mąka pszenna sól, pieprz przepis na gulasz z łopatki cielęcej Artykuł Gulasz z łopatki cielęcej pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Gulasz wołowy z grzybami leśnymi 90

GULASZ WOŁOWY Z GRZYBAMI LEŚNYMI SKŁADNIKI 500 gramów wołowiny; 300-400 gramów świeżych prawdziwków; 3-4 kapelusze suszonych podgrzybków; 1 cebula; świeży tymianek; kwaśna, gęsta 18% śmietana; mąka; natka pietruszki; przepis na gulasz wołowy z grzybami leśnymi Artykuł Gulasz wołowy z grzybami leśnymi pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Gulasz wieprzowy z fasolką szpargową 130

Choć lubię gulasz w wersji tradycyjnej, lubię również eksperymentować. Zamiast gotować fasolkę osobno dodałam ją do gulaszu. Wyszło smacznie! 1 kg szynki lub łopatki wieprzowej 1/2 kg fasolki szparagowej 2 duże cebule 2 marchewki 1 duża cukinia sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany olej 1. Mięso, cukinię i cebulę kroimy w kostkę. Marchew kroimy w plastry lub półplastry(...)przykryciem przez około 1-1,5h do miękkości mięsa. 3. Pod koniec gotowania dodajemy sól, pieprz i przyprawy. Dusimy jeszcze chwilę.  dania obiadowe, szynka wieprzowa, łopatka wieprzowa, gulasz, obiad, zdrowy obiad, fasolka szparagowa, dieta, dietetyczny obiad, fit obiad, zdrowo

Szefowa kuchni
Gulasz z łopatki z langoszami 147

pyszne dania z kuchni węgierskiej połączyłam razem w jeden idealny, przepyszny i sycący obiad. To gulasz, mocno paprykowy oraz węgierskie, drożdżowe placki czyli langosze. Gulasz do którego dodałam pieczoną paprykę, dużo różnej papryki sypkiej oraz w paście świetnie smakował na chrupiącym, soczystym placku. Uwielbiamy langosze odkąd pierwszy raz je spróbowaliśmy na Węgrzech i często robi je masz na obiad(...)zazwyczaj jemy je ze śmietaną i serem. Tym razem postanowiłam dodać je gulaszu, bo trakcyjne ziemniaki czy placki ziemniaczane już nam sie znudziły. Całość wyszła niesamowicie smacznie mimo, że jest to dość kaloryczne połączenie, ale przecież raz na jakiś czas można sie skusić. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciammotta 140

jedno i to samo danie, ale…bo zawsze jest jakieś, w każdym regionie Włoch inaczej się nazywa, czy też inaczej wymawia. Ten akurat przepyszny przepis na letni gulasz, z sezonowych warzyw pochodzi z południa Włoch z regionu Basilicata i nosi nazwę Ciammotta. Ciammotta jest oczywiście podobna do francuskiego ratatouille, wolno gotowane śródziemnomorski warzywa. Gulasz może być bazą do innych(...)też pomidorów takich jak San Marzano na przykład. Smaki włoskich dań i potraw to minimum składników, maximum dobrej jakość składników, od i cała tajemnica. Na zakończenie, zapraszam na warzywny Gulasz Ciammotta z tostowaną kromka chleb 00. Składniki Oliwa z oliwek 3-5 łyżek Czerwona cebula, pokrojona w kostkę Czosnk 6 ząbków posiekanych Chili 0.5-1 sztuka Bakłażan 1 sztuka pokrojony

RafalCook
Gulasz w stylu śląskim czyli roladki dla leniuchów 177

Uwielbiacie smak śląskich roladek? Ja również tyle tylko, że nie zawsze mam czas i chęci aby spełnić swoje kulinarne zachcianki. Wtedy na szybko robie gulasz a’la roladki. Aby poczuć smak tradycyjnych roladek nie trzeba wcale kroić, tłuc, zawijać smażyć …. Wystarczy mieć dobry nóż, garnek i 15 minut. Cóź to za oszczędność iście wielkopolska Składniki: 1 kg wołowiny(...)boczek kroimy w kostkę 1,5 – 2 cm. Kawałki wołowiny obtaczamy w mące, która potem lekko zagęści nasz sos. Boczek wrzucamy do garnka, w którym będziemy robić gulasz i podsmażamy. Cebulę kroimy w piórka (najpierw kroimy cebulę wzdłuż na pół, a następnie każdą połówkę w poprzek na paski) Kiedy boczek lekko się wytopi wrzucamy do garnka cebulę. Kiedy się

Kulinarna Patilogia

Proponowane wyszukiwania