gulasz - 5976 przepisów (strona:77/399)

szybkowar- na szybko gulasz z łopatki z ostrą papryczką... 66

minut, dodać soli, pierz mielony. Wlać z 2 szklanki wywaru i zagotować, sok pomidorowy wymieszany z mąką, wodą i śmietaną, mieszać do zagęszczenia sosu, dodać natkę pietruszki posiekaną, gulasz podać z czym się lubi - łopatka ugotowana w szybkowarze na wywar do zupy jarzynowej, mięso wykorzystane do gulaszu, jest smaczny na szybko gulasz na obiad........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz w sosie grzybowym 57

Kawałki wieprzowiny smażone a następnie duszone razem z pieczarkami na koniec doprawione kwaśną śmietaną. GULASZ W SOSIE GRZYBOWYM SKŁADNIKI 500 gramów łopatki wieprzowej 2-4 domowej roboty kostki grzybowe lub wywar z suszonych grzybów 3-4 pieczarki brązowe 1 duża cebula kwaśna śmietana sól, pieprz przepis na gulasz w sosie grzybowym Artykuł Gulasz w sosie grzybowym pochodzi z serwisu Kuchnia

Kuchnia Tomka
Gulasz z kalafiora po indyjsku 56

GULASZ Z KALAFIORA PO INDYJSKU SKŁADNIKI 1 kalafior; 4 większe młode ziemniaki; 2 spore młode cebule; 1 płaska łyżeczka mielonej kurkumy; 2 łyżeczki kminu rzymskiego w ziarnach; 2 łyżeczki kolendry w ziarnach; 1 cytryna; olej arachidowy; sól, pieprz; przepis na gulasz z kalafiora po indyjsku Artykuł Gulasz z kalafiora po indyjsku pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Rozgrzewający gulasz zbójnicki 1256

Rozgrzewający gulasz zbójnicki Robi się coraz chłodniej, więc chętnie jemy coś treściwego, sytego i ciepłego na obiad. Takim pysznym i rozgrzewającym posiłkiem na jesienne i zimowe dni jest gulasz wieprzowy z aromatycznym sosem i warzywami. Możemy go podać z ziemniaczkami, kluskami, kaszą lub w towarzystwie świeżego pieczywa.     Składniki: ok 1 kg łopatki wieprzowej 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Rozgrzewający gulasz zbójnicki pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami 40

Mój przepis na prosty i naprawdę pyszny gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami. Podany w towarzystwie kaszy, klusek czy makaronu i lekkiej sałatki z winegretem stanowi doskonały zestaw obiadowy :) Zapisz przepis The post Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Wieprzowy gulasz węgierski 43

Wieprzowy gulasz węgierski – doskonały pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. Zapisz przepis The post Wieprzowy gulasz węgierski first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Wieprzowy gulasz węgierski pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Kuchnia perska – najlepsze potrawy 91

Kuchnia perska to ryż do prawie każdego obiadu, kilka rodzajów płaskiego chleba na śniadanie (typu lawasz czy nan), 1000 potraw z bakłażana, gulasze warzywno-mięsne i dania typu typu curry. Jedwabnym Szlakiem przywędrowały tu składniki z całego świata, przyprawy, tureckie szaszłyki, przesłodzone desery, chałwa i kiszonki. Rosną tu oliwki, pistacje, drzewka pomarańczowe, palmy daktylowe i jaśmin. Warto się tam wybrać(...)dżemu z marchewki lub różanego, jajek na twardo, pomidorów i ogórków. Obiad czy kolacja to np. zupa asz, sałatka z ogórków i pomidorów, kebab z ryżem i pomidorem albo gulasz warzywny typu potrawka z bakłażana lub warzywno-mięsny. Do posiłków często pije się rodzaj ayranu zwany dug. Kuchnia Iranu różni się oczywiście w zależności od regionu, bo to bardzo duży

Ugotowane pozamiatane
Kimchi jjigae 80

Kimchi jjigae ( 김치찌개) to tradycyjny koreański gulasz (w zasadzie gęsta zupa) z kimchi , czyli kiszonej kapusty pekińskiej. Wersji tego dania jest wiele, moja jest jedną z najbardziej popularnych z wieprzowiną i tofu. To pożywny, rozgrzewający i pyszny posiłek, który ma głęboki smak. Tak jak w przypadku gochujang jjigae podaje się go z miseczką ugotowanego ryżu. Bardzo polecam! Składniki(...)gotować jeszcze około 3 minut. Ewentualnie doprawić sosem sojowym lub solą. Podawać z ugotowanym ryżem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kimchi → Gochujang jjigae → Orientalny gulasz wołowy z batatem → Miso – shiru z tofu i wakame → Zupa gulaszowa z pieczoną papryką Artykuł Kimchi jjigae pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Pomysły na przerobienie poświątecznego jedzenia 148

sery, sosy i warzywa, na które już nie możemy patrzeć 😉 Macie swoje sposoby na ich przetworzenie? U mnie w tym czasie najczęściej na obiad lub kolację powstaje zapiekanka, pizza, gulasz, zupa albo faszerowane naleśniki, do przygotowania których używam wszystkich „resztek” zalegających w lodówce. W dzisiejszym wpisie zebrałam dla Was siedem przepisów, dzięki którym możecie zagospodarować pozostałości po świętach(...)Zapraszam!     Forszmak – tradycyjny gulasz przygotowywany po świętach Przepis tutaj (KLIK) Idealny sposób na wykorzystanie poświątecznych mięs, szynek i kiełbas. Przygotowując ten pyszny gulasz wykorzystujemy pozostałe kawałki wędlin i pieczeni, które zostały nam w lodówce po świętach lub większych uroczystościach. Dodajemy także kiszonego ogórka oraz koncentrat pomidorowy i opcjonalnie możemy także dołożyć inne warzywa lub np. pieczarki, u mnie

Blog z Apetytem
Obiadowa surówka z czerwonej kapusty 81

Surówka z czerwonej kapusty nazywa się ją także modrą kapustą. Jest dodatkiem do gulaszu, ryb i mięs. Jej charakterystyczny kolor i doskonały smak, sprawiają, że pasuje do wszystkiego. Jej czerwono-fioletowy kolor wizualnie urozmaica posiłki,a zaletą jest to, że można ją podawać zarówno na ciepło jak i zimno oraz słodko i ostro. Gdy przygotowuje się czerwoną kapustę, powinno się(...)Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Porcje 4 porcje Przygotowanie 10 min. Gotowanie 10 min. Kalorie 170 kcal Surówka z czerwonej kapusty nazywa się ją także modrą kapustą. Jest dodatkiem do gulaszu, ryb i mięs. Ma charakterystyczny kolor i smak. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 1 duże jabłko 1 łyżka majonezu Kilka łyżek octu Przyprawy: sól, pieprz i cukier

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania