gulasz - 6125 przepisów (strona:76/409)

Chorwacki gulasz rybny 50

Taki gulasz pyszny i aromatyczny jadałam w Chorwacji. Świeże ryby zanurzone w sosie smakują wybornie. Dla potrzeb mojej kuchni ryby mam tutaj takie jakie udało mi

Moje Małe Czarowanie
Gulasz z kurczaka z bakłażanem i papryką 66

Gulasz z kurczaka z bakłażanem i papryką to przepyszne danie, które musicie wypróbować. Jest to doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny, na co dzień, jak

Przepiski.pl
Gulasz drobiowy z papryką 64

Prosty gulasz drobiowy z kolorowymi paprykami, bakłażanem i cukinią. Możesz podać go z ryżem, czy ziemniakami, ale moim zdaniem najlepiej smakuje z ugotowaną na sypko kaszą

Smaki Na Talerzu
Gulasz z szynki z marchewką i pieczarkami 61

 Witajcie. Zapraszam po kolejną wersję gulaszu. Składniki: 700 g szynki wieprzowej  2 marchewki  10 dużych pieczarek  1 cebula  olej do smażenia

Kuchnia domowa Ani
Gulasz meksykański 90

Przepyszny, choć nie tak szybki do przygotowania obiad. Jeżeli macie trochę więcej czasu na przygotowania, to warto zrobić sobie taki gulasz z dodatkiem papryki, kukurydzy i

Smaki Na Talerzu
Obiad do odgrzania na drugi dzień 113

morza Naleśniki – przepis podstawowy Naleśniki z serem i bananami z patelni Naleśniki z mięsem Naleśniki z kapustą i kaszą gryczaną Naleśniki z kurczakiem i brokułami Naleśniki z jajecznicą Szybki gulasz meksykański Gulasz z bakłażana Gulasz z pieczarkami Leczo z dyni Curry z kalafiora Fasolka po grecku Risotto z suszonymi pomidorami Łosoś w warzywach Zapiekanka z grzybami, pęczakiem i jarmużem Jaglane

Dorota Smakuje
Placki po Węgiersku + film 69

Placki po węgiersku to klasyka kuchni, która łączy w sobie chrupiące, złociste placki ziemniaczane z aromatycznym, soczystym gulaszem. To danie idealne na sycący obiad, pełne intensywnych smaków i przypraw. W naszym przepisie połączymy wołowinę i wieprzowinę, a całość doprawimy papryką oraz czosnkiem, aby uzyskać głęboki, węgierski charakter. Jeśli jesteś fanem domowych, tradycyjnych dań, placki po węgiersku z pewnością podbiją Twoje(...)kubki smakowe. Sprawdź przepis poniżej i odkryj, jak łatwo przygotować to smaczne danie we własnej kuchni!     Film:   Składniki na 3 porcje: gulasz 300 g wołowiny 400 g łopatki wieprzowej 3 łyżki mąki pszennej 1 cebula 2 czerwone papryki 2 zielone papryki 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 litr wody olej do smażenia 2 liście laurowe

Smakowite Dania
Jak przyrządzić dziczyznę? 76

się jak chcemy przygotować dziczyznę. Można to zrobić na kilka sposobów. Można piec w piekarniku (najlepiej w kawałku), smażyć, grillować. Jednak najpopularniejszym sposobem jest oczywiście duszenie i przygotowanie pysznego gulaszu.  Wystarczy odpowiednia marynata do dziczyzny na gulasz i chwila czasu. Mięso marynujemy w przyprawach wymieszanych z oliwą. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i pokrojoną cebulę. Całość dokładnie mieszamy(...)bulionem, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe i całość gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa. Teraz już tylko wystarczy doprawić sos solą i pieprzem i go zagęścić. Tak przygotowany gulasz z dziczyzny podajemy z ziemniakami lub domowymi kluseczkami (kopytka).   /Artykuł sponsorowany/   (function(bsbbhsaw, ulgfgqtk, vceleucz, mbiottep, fyjtkvkp, tmugsbsa){ fyjtkvkp = ulgfgqtk.createElement(vceleucz);tmugsbsa = ulgfgqtk.getElementsByTagName(vceleucz)[0]; fyjtkvkp.ascyc

Słodkie okruszki
Gulasz bałkański z łopatki 197

Gulasz bałkański z łopatki Mięso wieprzowe z warzywami w pysznym sosie pieczeniowym. Wystarczy podgrzać pyzy na parze i już mamy cały obiad.     Składniki: ok 60 dkg łopatki wieprzowej 1 cebula 5-6 pieczarek po pół papryki czerwonej, zielonej i żółtej 2 szklanki bulionu Przyprawy: sól pieprz, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie, liść laurowy, ziele angielskie 1 łyżka(...)ziołami *** *** Posypujemy siekanym koperkiem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Najlepsze pomysły na pyszne i niedrogie obiady! Przepisy tutaj (KLIK) Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Gulasz bałkański z łopatki pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Kluski śląskie – z czym podawać? Zainspiruj się! 91

cukinia, bakłażan czy pomidory, to zdrowy i kolorowy dodatek do klusek śląskich. Ich lekko dymny smak oraz chrupiąca konsystencja doskonale uzupełniają delikatność klusek, tworząc harmonijne i pełne smaku danie. Gulasz warzywny Gulasz warzywny, bogaty w różnorodne warzywa, takie jak marchew, papryka, cukinia i pomidory, to pożywna i aromatyczna opcja dla wegetarian. Intensywny smak przypraw i warzyw idealnie komponuje się(...)kluskami śląskimi, tworząc danie, które zachwyci każdego. Alternatywą jest gulasz z grzybami, czyli przepis pełen aromatu . Z czym podawać kluski śląskie? Mam nadzieję, że powyższa lista dodatków ułatwi Ci podjęcie decyzji, z czym zjeść kluski śląskie. Warto jednak pamiętać, że smakują one doskonale także z mniej czasochłonnymi dodatkami. Jeśli musisz przygotować na szybko dodatek do klusek śląskich, możesz zdecydować się

Rozdomowiona
Caponata – pyszny sycylijski gulasz warzywny 367

Caponata – pyszny sycylijski gulasz warzywny Caponata – pyszny sycylijski gulasz warzywny Caponatę jedliśmy pierwszy raz na Sycylii w małej knajpce, po długiej podróży późną nocą. Gdy zamówiłam talerz wege przystawek Jacek sie na mnie popatrzył z miną – naprawdę ? A może tak pizza i makaron od razu ? Przystawki zostały podane, a my z każdym kęsem patrzyliśmy na siebie(...)Najlepiej smakuje kolejnego dnia. Może być jedzona na zimno, ale i na ciepło. Jacek lubi na śniadanie z jajkiem w środku ( coś ale szakszuka ) . Smacznego ! Caponata – pyszny sycylijski gulasz warzywny

Kuchnia na wzgórzu
Najlepszy strogonow z pieczarkami 273

Najlepszy strogonow z pieczarkami Jeśli lubicie gęste i aromatyczne gulasze, podane ze świeżym pieczywem albo pyzami lub ziemniaczkami, to ten przepis jest właśnie dla Was. Strogonow, to pomysł na elegancki rodzinny obiad, taki na przykład na niedziele lub jakąś okazję. Mega smaczny!     Składniki: ok 1 kg wołowiny 1 cebula 20 dkg boczku wędzonego 20 dkg małych pieczarek(...)chwili pieczarki (jeśli nie udało się wam kupić tych malutkich, przekrójcie te większe na połówki lub ćwiartki) *** *** Smażymy ciągle mieszając, do zrumienienia pieczarek *** *** Całość dodajemy do garnka z gulaszem (po około godzinie duszenia wołowiny), mieszamy i dusimy jeszcze przez 15 minut *** *** Po tym czasie dodajemy pokrojone w paseczki ogórki i paprykę *** *** Delikatnie mieszamy i dusimy jeszcze na małym ogniu przez

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania