Placki po zbójnicku 39Placki po zbójnicku Sycące i niezwykle aromatyczne danie, które łączy w sobie chrupkość złocistych placków ziemniaczanych z bogactwem smaku duszonego mięsa oraz delikatnością kwaśnej śmietany. Placki
Blog z Apetytem
Indyk z cukinią i marchewką 87można zrobić z piersi indyka na obiad? Filet z indyka jest tak samo uniwersalny jak filet z piersi kurczaka, jest chudy, zdrowy - świetnie sprawdza się w gulaszach, kotletach, potrawkach i innych daniach. TUTAJ znajdziecie wiele inspiracji na obiad z kurczaka, którego z powodzeniem możecie zastąpić indykiem. Jakie warzywa pasują do indyka / do gulaszu z indyka? Indyk(...)każdym razem może smakować trochę inaczej. Pierś z indyka duszona z cukinią bardzo zyska na smaku, gdy dodacie do niej sporą szczyptę kurkumy i ulubione suszone zioła. Gulasz z indyka z cukinią może być przygotowany na ostro lub łagodnie - jeśli wolicie ostrzejsze dania można doprawić go świeżą papryczką chili lub ostrą mieloną papryką. Indyk z cukinią i marchewką
Lekcje w kuchni
Gulasz z indyka z zielonym groszkiem i pomidorami 73Gulasz z indyka z zielonym groszkiem i pomidorami to moja propozycja na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny. Delikatne mięso rozpływa się w ustach i doskonale komponuje się z aromatycznym sosem i warzywami. Gulasz można przygotować dzień wcześniej, a następnego dnia podać z kaszą, ziemniakami lub swoimi ulubionymi dodatkami. Smakuje nawet z pieczywem. Koniecznie przygotujcie ten niezwykle prosty(...)pyszny gulasz. Oczywiście nie zapomnijcie napisać jak smakował. Czytaj więcej
Di gotuje
Stroganoff z kiełbasy z ryżem i pakistańskim chapati 120dodaje potrawie wyrazistego smaku, który idealnie komponuje się z delikatnym, kremowym sosem na bazie śmietany i przecieru pomidorowego. Dodatki takie jak cebula, papryka, musztarda, koper i bazylia, podkreślają smak gulaszu. Idealne dodatki do Stroganoffa z kiełbasy – makaron, ryż czy ziemniaki? Przygotowanie Stroganoffa z kiełbasy jest proste i nie zajmuje wiele czasu, co jest dużym atutem dla zabieganych rodziców. Wystarczy(...)cebulę i czosnek w kostkę. Zeszklić na rozgrzanym maśle. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i smażyć przez 3 minuty. Dodać przecier pomidorowy, musztardę, przyprawy i zioła. Wlać śmietanę, wymieszać gulasz i gotować przez 15 minut. Podać Stroganoff z ryżem lub chlebem. Smacznego! Dodatkowe wskazówki Smak gulaszu zależy od rodzaju kiełbasy. Szwedzka kiełbasa falukorv przypomina polską parówkową lub mielonkę. Czy skorzystałeś
codojedzenia
Żołądki drobiowe w sosie chrzanowym – pyszny i tani obiad 150towarzystwie gotowanych ziemniaków, klusek ziemniaczanych, bądź kaszy gryczanej. Nie jest to danie dla wszystkich, bo nie każdy jest w stanie przełknąć podroby, ale jeśli je lubicie, to taki gulasz z żołądków ze śmietaną i chrzanem, z pewnością przypadnie wam do gustu. Przygotowanie gulaszu z żołądkami nie jest trudne, należy jednak pamiętać, że należy je najpierw ugotować do miękkości(...)chrzan, natkę pietruszki i przyprawy. Całość gotuj na małym ogniu jeszcze 10 minut. Żołądki drobiowe w sosie chrzanowym – pyszny i tani obiad Zobacz inne przepisy na dania z podrobów: Gulasz z żołądków drobiowych – przepis na domowy obiad Drobiowa wędlina z żołądkami z kurczaka – idealna na kanapki Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem – tradycyjny przepis Zapiekana wątróbka z sosem musztardowym Wątróbka
e-PrzepisyKulinarne
Gulasz segedyński 95Gulasz segedyński Bardzo popularne i smakowite danie kuchni węgierskiej. Syty i treściwy gulasz, idealny na zimowy obiad lub kolacje. Świetnie smakuje podany ze świeżym pieczywem. To pyszne danie przyrządza się z mięsa wieprzowego i kiszonej kapusty, przez co w smaku nieco przypomina tradycyjny polski bigos. Nie jest to potrawa bardzo szybka w przygotowaniu, ale warto poświęcić trochę czasu, aby cieszyć(...)pyszne i niedrogie obiady! Przepisy tutaj (KLIK) Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Gulasz segedyński pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem
Gulasz wieprzowy z cydrem 106Gulasz wieprzowy z cydrem, kaszą pęczak i sałatą z jajkiem i śmietaną to niezaprzeczalnie doskonałe trio obiadowe. Pyszne danie, które zasmakuje każdemu! Jak przygotować idealny gulasz wieprzowy? W tym wpisie znajdziecie odpowiedź na to pytanie! Pyszny, z marchewką, papryką i pieczarkami. W mojej wersji bez dodatku śmietany, chociaż jeśli tylko macie taką ochotę, jak najbardziej ... Artykuł Gulasz wieprzowy z cydrem
Pogotujmy.pl
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną 80Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną to pyszne i pożywne danie, które idealnie nadaje się na obiad lub kolację. Gulasz jest przygotowywany z mięsa z piersi indyka, warzyw i aromatycznych przypraw, a kasza jęczmienna stanowi doskonałe uzupełnienie smaku i dodaje lekkości temu danie. Jako dodatek do gulaszu warto skorzystać z kaszy, bowiem kasza jest źródłem węglowodanów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz z piersi kurczaka z warzywami w sosie własnym 98Gulasz z piersi kurczaka z warzywami w sosie własnym to bardzo smaczny i lekki obiad, który nie posiada mnóstwa kalorii. Bardzo lubię taką delikatną wersję gulaszu! Moja rodzina również. Gulasz najczęściej podaję z ryżem, ale pysznie komponuje się także np. z makaronem lub ziemniakami. Co kto Czytaj więcej
Di gotuje
Key Wat – Injera – Berbere 135Injera — Berbere, wczoraj było dwa w jednym z RPA , dziś aż trzy przepisy z Etiopii. Odcinek 4 Key Wat to niesamowicie aromatyczny gulasz wołowy, który pochodzi oczywiście z Etiopii. Połączenie mięsa, cebuli, czosnku koncentratu pomidorowego, bulion, cukru i oczywiście berbere, sprawia, że danie, choć wygląda na proste, jest niezwykle aromatyczne. Gulasz jest tradycyjnym etiopski posiłkiem, który nie może się obejść(...)swoją wersję, oczywiście oryginalną, wersji Berbere, która w ciągu tych lat się zmieniała. Na zakończenie, odpal mój kanał na YouTube zostaw lajka, suba i pożremy razem te pyszny gulasz i placki. Z góry bardzo dziękuję. Składniki Key Wat Wołowina gulaszowa 350-400 gram Masło 25-35 gram Olej roślinny 5-7 łyżek Cebula 1-2 sztuki Czosnek 3-5 ząbki
RafalCook
Gulasz czeski na piwie 94temu wybraliśmy się na wycieczkę do Pragi. Będąc w Czechach nie można nie zjeść gulaszu z knedlikami. Jest to jedno z niewielu dań, które lubię z kuchni czeskiej, więc postanowiłam sama odtworzyć ten smak w mojej kuchni, ale w wersji tym razem wieprzowej. Do zrobienia gulaszu potrzebujemy: 1 kg łopatki wieprzowej 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki(...)Gotujemy około 2h do miękkości mięsa na niewielkiej mocy palnika. Jeśli piwo i woda odparują uzupełniamy płyny. Na koniec gotowania mieszamy mąkę ze 100 ml zimnej wody i zagęszczamy gulasz. Gotujemy jeszcze 10 minut i gotowe :) Można podać z pyzami / parowańcami / kluskami na parze / ziemniakami / kaszą i surówką / ogórkami kiszonymi. Smacznego
Emskie Smaki
Gulasz z zielonych warzyw 105Wiosna tuż, tuż. Aby ją przyspieszyć jeszcze bardziej proponuję zielony gulasz. Od razu zrobi się radośniej. Poza tym jest to danie Fit, więc idealne podczas wymiany zimowej oponki na letnią. Składniki: ? 1 cukinia ? 1/2 bakłażana ? 1 papryka zielona ? 1/2 opakowania mrożonej fasolki szparagowej zielonej ? 1/2 opakowania mrożonego groszku zielonego ? 1/2 opakowania mrożonego bobu ? 4 brykiety szpinaku mrożonego ? 10 sztuk oliwek(...)czosnek, podsmażyć. ? Wrzucać kolejno bakłażan, fasolkę, bób, groszek i szpinak, każde chwilę poddusić, doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 10 minut. ? Dodać rukolę, oregano i oliwki, przemieszać i gulasz gotowy. ? Kaszę jaglaną przelać na sitku wrzącą wodą aby straciła goryczkę. ? Przesmażyć kaszę na maśle. ? Zalać chłodnym bulionem lub wodą w proporcji 1:2 i gotować, aż wchłonie płyn. ? Gulasz podawać
To co kocham
Gulasz pieczarkowy z kaszą gryczaną 95Lekkie danie bez mięsa z dodatkiem zdrowej kaszy gryczanej. Pieczarkowy gulasz to pomysł na szybki obiad. Składniki: ? 500 g pieczarek ? 1 cebula ? 3 łyżki sosu sojowego ? 250 ml śmietany 30% ? 1 łyżka mąki pszennej ? natka pietruszki ? 2 łyżki oleju ? 2 torebki kaszy gryczanej Wykonanie: ? Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki umyć i pokroić w plasterki. ? Cebulę podsmażyć na 2 łyżkach oleju(...)dodać pieczarki, sos sojowy, sól, pieprz i poddusić 5 minut. ? Dolać śmietankę i gotować aż płyn trochę się zredukuje. ? Mąkę rozmieszać w odrobinie zimnej wody i zagęścić nią gulasz. ? Na koniec dodać natkę pietruszki. ? Kaszę gryczaną gotować w osolonej wodzie przez 15 minut. ? Podawać kaszę gryczaną polaną pieczarkowym gulaszem
To co kocham
Gulasz z dyni 98zdrowotnych i smakowych dyni. Teraz to się zmieniło i jadłabym ją w każdej postaci, a ponieważ jest to warzywo bardzo uniwersalne, można je serwować na słodko i na słono. Gulasz ten to takie leczo, gdzie zamiast cukini jest dynia. Smakowo i wizualnie wyszedł bardzo dobry. Polecam dla niedowiarków, że dynia może być dobra! Składniki: ? 1 kg dyni ? po 1 papryce(...)zeszklić na oleju. ? Dodać paprykę pokrojoną w kostkę, chwilę podsmażyć. ? Zalać 3 szklankami wody, dodać obrane ziemniaki i pokrojone w kostkę, przyprawy i zioła. ? Dusić, aż ziemniaki zagęszczą gulasz, dlatego należy je pokroić jak najdrobniej. ? Dodać dynię pokrojoną w grubszą kostkę, poddusić razem 10 minut. ? Kiełbasę pokroić i wymieszać z gulaszem. Dusić do momentu, gdy dynia nie będzie już twarda
To co kocham
Gulasz z boczniaków i cukinii 96Następna potrawa z serii zdowego żywienia. Jest to gulasz z boczniaków i cukinii, gzie smak podkręciłam suszonymi pomidorami. Gęstości nadaje mu mieszanka zdrowych pestek i orzechów. Danie zdrowe, bezglutenowe i bardzo szybkie do wykonania. Składniki: ? 500 g boczniaków ? 1 cebula ? 1 cukinia ? kilka pomidorów suszonych ? sól, pieprz do smaku, zioła prowansalskie ? natka pietruszki ? 4 łyżki oliwy ? po 1 łyżeczce siemienia(...)cukinię pokrojoną w ćwiartki i dusić jeszcze przez 10 minut. ? Siemię lniane, pestki dynii, orzechy i migdały zmiksować – u mnie w młynku do kawy. ? Wymieszać tę mieszankę z gulaszem. posypać natką pietruszki. ? Podawać gulasz z kaszą, u mnie z gryczaną
To co kocham