Gulasz czeski na piwie

Gulasz czeski na piwie

Gulasz czeski na piwie

Przepis na : obiad

Rok temu wybraliśmy się na wycieczkę do Pragi. Będąc w Czechach nie można nie zjeść gulaszu z knedlikami. Jest to jedno z niewielu dań, które lubię z kuchni czeskiej, więc postanowiłam sama odtworzyć ten smak w mojej kuchni, ale w wersji tym razem wieprzowej.  Do zrobienia gulaszu potrzebujemy: 1 kg łopatki wieprzowej  2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1,5 łyżki papryki słodkiej 0,5 łyżki papryki słodkiej wędzonej 2 liście laurowe 5 ziarenek pieprzu 3 ziela angielskie 1 łyżeczka soli 400 ml pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Emskie Smaki

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

EmskaEmska

Jestem kulinarnym samoukiem, uwielbiam eksperymentować i odkrywać nowe smaki w kuchni.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gulasz, kluski, ciasto, ogórki, przekąski, surówka, obiad

Inne przepisy z Emskie Smaki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.