Przepis na : obiad
Rok temu wybraliśmy się na wycieczkę do Pragi. Będąc w Czechach nie można nie zjeść gulaszu z knedlikami. Jest to jedno z niewielu dań, które lubię z kuchni czeskiej, więc postanowiłam sama odtworzyć ten smak w mojej kuchni, ale w wersji tym razem wieprzowej. Do zrobienia gulaszu potrzebujemy: 1 kg łopatki wieprzowej 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1,5 łyżki papryki słodkiej 0,5 łyżki papryki słodkiej wędzonej 2 liście laurowe 5 ziarenek pieprzu 3 ziela angielskie 1 łyżeczka soli 400 ml pi... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Jestem kulinarnym samoukiem, uwielbiam eksperymentować i odkrywać nowe smaki w kuchni.