W tym gulaszu oprócz mięsa jest także fasola. Dzięki temu wychodzi nie tylko niezwykle smaczny, ale jest też bardzo pożywny. Od początku do końca robiony w jednym garnku. Przepis na gulasz z fasolą Składniki: 500 gramów suszonej fasoli „Piękny Jaś”, 1,2 kilogramowy kawałek łopatki lub karkówki wieprzowej, 3 cebule, 3 ząbki czosnku, 1 mała papryka czerwona, 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie, pęczek natki pietruszki, olej, przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz. Jak zrobić gu... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...