Kiedy gulasz przygotowujemy, to często długo go gotujemy, czekamy, czekamy i na dodatek mąką zagęszczamy. Ja mąki nie użyłam, dużą ilość warzyw podsmażyłam, mięso na cienkie plasterki pokroiłam, jedno z drugim połączyłam, delikatnie doprawiłam i tylko 30 min dusiłam. Na końcu mix warzywny z chili dodałam, dzięki któremu ciekawy smak uzyskałam, bo w puszce zostały schowane: cebulka, fasola czerwona, słodkie pomidory i kukurydza ozłocona. Całości z sosem pomidorowym połączone, ziołami... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.