GULASZ Z ANTRYKOTU Z NUTĄ WĘDZONEJ PAPRYKI

GULASZ Z ANTRYKOTU Z NUTĄ WĘDZONEJ PAPRYKI

GULASZ Z ANTRYKOTU Z NUTĄ WĘDZONEJ PAPRYKI

Antrykot (franc. entrecôte) czyli międzyżebrze, to część wołowiny - mięsień,      który ciągnie się wzdłuż kręgosłupa od kręgów piersiowych, do dołu żeber. Zawiera niewielki fragment tłuszczu, który sprawia, że potrawa z niego wykonana jest pysznie soczysta. Bardzo lubię gulasz z antrykotu. Ma pyszny smak,  szybko sie przygotowuje, a mięso po usmażeniu jest kruchuteńkie. Uwieńczeniem jest pyszny, ciemny sos, naturalnie zagęstrzony od sporej ilości cebuli i rozgotowanej papryki. A nuta wędzonej papr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.