Wołowina Michoacan

Wołowina Michoacan

Wołowina Michoacan

W sobotni poranek padło pytanie, od którego wszystko się zaczęło:- Kuchnia włoska czy meksykańska?- Meksykańska! - brzmiała odpowiedź.I w ten sposób motyw przewodni tego weekendu został przesądzony. Potem już było tylko ciekawiej. Danie jednogarnkowe, w zasadzie gulasz wołowy. Można go przyrządzić z fasolką szparagową, ale w Meksyku to jadalne kaktusy, tzw. nopales, są najpopularniejszymi warzywami i to one powinny wystąpić w tym daniu. Sceptycznie podchodziłam do możliwości dostania ich w sklepie, ale w końcu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, czerwona fasola, fasola czerwona, fasolka, gulasz, fasola, mięso, fasolka szparagowa, pomidor, cebula, gulasz wołowy, danie jednogarnkowe, czosnek, warzywa, wołowina, kuchnia meksykańska, warzywa po meksykańsku, ryż z warzywami, warzywa na patelnie, dania na gorąco

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.