kiwi - 2917 przepisów (strona:49/195)

‘Owsianka’ bez płatków ;) 121

łyżeczki orzeszków coli - 1 kiwi                                                     - ½ łyżeczki guarany(...)sokiem z cytryny - Banany obrać i umieścić w blenderze - Dodać do nich cynamon, orzeszki coli, guaranę i trochę wodę - Zmiksować na płynną masę; w ten sposób otrzymujemy mleko bananowe;) - Kiwi przekroić na pół, wyjąć zawartość łyżeczką i pokroić owoc w kostkę - Starte jabłko przełożyć do miseczki, polać mlekiem bananowym - Następnie rozsypać kawałki kiwi, wiśnie, rodzynki i pokruszone orzechy. Gotowe

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-daktyle 132

SuperSmoothie:  banan-szpinak-kiwi-daktyle S kładniki: - 3 dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan(...)łyżeczki mielonej guarany - 4 dojrzałe kiwi                              - 1 łyżeczka wiórek kokosowych - kilka daktyli Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-wiśnie 125

SuperSmoothie:  banan-szpinak-kiwi-wiśnie Składniki: - 3 dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan(...)łyżeczki mielonej guarany - 2 dojrzałe kiwi                              - 1 łyżeczka wiórek kokosowych - 1 pomarańcza - 3 łyżki wiśni*  * Poza sezonem polecam mrożonki; dostępne w każdym większym markecie. Nawet niewielki dodatek wiśni do smoothie

Wegańska kuchnia orientalna
koktajl "samo zdrowie" z maślanką... 128

Składniki: gruszki 3 sztuki, kiwi 3 sztuki, borówki 2 szklanki, maślanka zimna 500 ml, woda filtrowana lub mineralna 250 ml, miód 1 łyżka kiwi obrać ze skórki, z gruszek odciąć "dupki", borówki opłukać kiwi, gruszki pokroic na kawałki i z borówkami wsypać do dzbanka miksera dodać miód, maślankę, wodę filtrowaną i dokładnie wszystko zmiksować, pić najlepiej od razu lub schować

W Mojej Kuchni Lubię
Szaszłyki owocowe 237

Pyszna owocowa przekąska na letnie dni.  Szaszłyki owocowe Składniki: banan - 1 szt ananas - 2 plastry arbuz - 2 plastry winogrona ciemne winogrona jasne czereśnie - kilka szt mandarynka - 1 szt kiwi - 1 szt Sposób przygotowania: Owoce umyć, osączyć. Arbuza , ananasa, mandarynki, kiwi i banana obrać. Kiwi pokroić na półplasterki, mandarynki podzielić na cząstki, banana w plastry, resztę obranych owoców, pokroić

Kuchnia Danusi
OWOCOWE KOKTAJLE NA LATO 172

wiedzieć jakie owoce połączyć. My przedstawiamy trzy, różnokolorowe shake każdy o innym smaku. Dla miłośników słodyczy koktajl bananowo-nektarynkowy (nasz faworyt), dla tych lubiących kwaśne napoje - zielone jabłko i kiwi, oraz shake jeżynowo-jagodowy z nutką mięty dla fanów owoców leśnych :) Zapraszamy do przetestowania wszystkih i wybrania swojego ulubionego :) A może wy macie przepisy na ciekawe koktajle owocowe? Składniki(...)ostygnięcia) Owoce wsypać do blendera , dodać jogurt i miętę. Wszystko miksować kilkanaście sekund. Smacznego :) Składniki na jeden koktajl: 125 ml jogurtu naturalnego 2 małe zielone jabłka  1 kiwi 1 łyżeczka miodu Kiwi i jabłka pokroić w małe kawałki, wrzucić do blendera i zmiksować. Po kilkunastu sekundach dodać miód i jogurt i dalej miksować, do uzyskania płynnej konsystencji. Smacznego :) Składniki

Banana Smiles
Zielona lemoniada - idealne orzeźwienie na upały 125

zapraszam Was serdecznie na pyszną i dość nietypową lemoniadę. Zielona lemoniada cieszy oczy i znakomicie chłodzi. Spróbujcie. Mojemu skarbowi strasznie podoba się jej kolor. Składniki: 2 świeże, dojrzałe owoce kiwi 1/2 szklanki wody 4 łyżeczki cukru 2 łyżki soku z cytryny 2 szklanki wody mineralnej (u mnie gazowana) kilka kostek lodu Przygotowanie: Kiwi obieramy ze skórki i wkładamy do misy(...)blendera, dodajemy sok z cytryny i miksujemy. W 1/2 szklance ciepłej wody rozpuszczamy cukier. Przestudzoną słodką wodę dodajemy do musu z kiwi i chwilę miksujemy. Następnie całość przecedzamy przez gęste sitko. Dodajemy 2 szklanki wody mineralnej. Lemoniadę podajemy z kostkami lodu. Smacznego

Słodkie okruszki
Sorbet z kiwi 149

upalne dni, zamiast lodów można zrobić sorbet! Czyli ich dietetyczną wersję, składającą się najczęściej z wody i owoców. Orzeźwiający, nie za słodki, przepyszny :)  Składniki: 1 kg kiwi 4 łyżki cukru (lub więcej) sok z cytryny ½ szkl. wody Przygotowanie: Kiwi obrać i pokroić na mniejsze części. Zmiksować razem z sokiem z cytryny na puree. Wodę i cukier umieścić w garnuszku(...)zagotować (cukier powinien się rozpuścić!) Mieszankę zdjąć z ognia i przestudzić. Następnie umieścić w lodówce do schłodzenia (około 30 minut). Po tym czasie dodać ją do puree z kiwi i dobrze zmiksować. Masę przelać do pojemnika, szczelnie zamknąć i schłodzić w lodówce całą noc. Schłodzoną ponownie zmiksować i umieścić w zamrażalniku. Podczas chłodzenia co około 30 minut przez pierwsze

Nastoletnie Wypiekanie
Ananas na upalne dni 128

ananas, 4 dojrzałe kiwi, sok z 1/2 limonki, lód w kostkach, Ananasa obrać (ściąć wierzch i górę, postawić ananasa na spodzie i ścinać od góry w dół skórę, uważając aby jak najmniej „oczek” zostało na ananasie – te co zostały należy wyciąć; przekroić wzdłuż na cztery, wyciąć głąb i pokroić na kawałki). Kiwi obrać zmiksować i przetrzeć przez sito. Dodać(...)limonki, wymieszać. Ananasa zmiksować z pokruszonymi kostkami lodu (około szklanki pokruszonego lodu). Do szklanek włożyć po 3-4 kostki lodu, wlać zmiksowanego ananasa, na wierzch wlać kiwi. Podawać z miętą. Cukier nie jest tu potrzebny. Ananas jest wystarczająco słodki. zastawa

królestwo garów
Zielony dżem z cukinii 201

jego skład wchodzi galaretka, której smak można sobie wybrać. Widziałam przepis z galaretką pomarańczową, wtedy dżem miał kolor żółto-pomarańczowy oraz z agrestową. Ja postanowiłam wykorzystać galaretki o smaku kiwi. Mój dżem ma smak kandyzowanego kiwi ;) Jest jedna uwaga- moja cukinia, jak się później okazało była dość sucha, więc w trakcie duszenia musiałam dolewać po trochu wody, żeby dżem się(...)braku cierpliwości oraz z braku czasu, gdy cukinia się porozpadała zblendowałam ją, żeby nie było grudek ;) Składniki: 2 kg cukinii 400g cukru 3 galaretki zielone ( u mnie smak kiwi) 3 łyżeczki kwasku cytrynowego Cukinię obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w drobną kostkę. Zasypujemy kwaskiem, mieszamy i odstawiamy na kilka godzin ( u mnie cukinia leżała całą

Czerwona Porzeczka
Gofry drożdżowe z owocami + film 176

mleka 3 jajka 1/3 kostki masła lub margaryny 4 łyżki cukru 16 g cukru waniliowego 2 dag drożdży szczypta soli 200 g truskawek 125 g borówek amerykańskich 4 owoce kiwi cukier puder do posypania gofrów przepis Masło lub margarynę rozpuszczamy w garnku na małym ogniu. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka oraz wystudzony tłuszcz, wsypujemy cukier, cukier waniliowy i szczyptę(...)rozpuszczamy w nim pokruszone drożdże. Następnie rozpuszczone w mleku drożdże łączymy z mąką, jajkami oraz cukrem i dokładnie miksujemy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Obrane owoce kiwi kroimy w kostkę a oczyszczone z szypułek i umyte truskawki na pół. Na rozgrzaną płytę gofrownicy wlewamy porcję ciasta i zamykamy górną pokrywę, gofry pieczemy od 3- 5 minut

Smakowite Dania
Ciasto Shrek 193

pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju pół łyżeczki ekstraktu z wanilii Masa budyniowa: 1 butelka (900 ml) soku Pysio zielonego (banan, jabłko, kiwi) 3 budynie śmietankowe z cukrem (lub 2 duże) Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 1 galaretka zielona - agrestowa lub kiwi Galaretka na wierzch: 2 galaretki zielone - agrestowe(...)kiwi Dodatkowo: 2 opakowania dowolnych delicji szampańskich, u mnie pomarańczowe Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzać do 180 ° C.  2. Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę, zmniejszyć obroty miksera i stopniowo dodawać cukier, żółtka, ekstrakt z wanilii, na koniec - przesiane obie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i piec przez

Domowa Cookierenka Agi
Grillowane żeberka w kiwi marynowane z cykorią i szparagami 126

Grill......mniam :) Składniki: 1 kg żeberek, garść szparagów zielonych, 1 cykoria, olej rzepakowy czosnkowy, marynata: 1 duże dojrzałe kiwi, 60 ml oleju rzepakowego czosnkowego, sól do smaku, 2 łyżki soku z cytryny, pieprz świeżo mielony do smaku, 1 łyżka igiełek świeżego tymianku. Przygotowanie: Kiwi przekrawamy na połowę, wyciągamy miąższ za pomocą łyżeczki i rozgniatamy widelcem. Dodajemy olej, sok z cytryny(...)kolor (szparagi na samym początku łatwo jest obrócić jednym ruchem dłoni, przez ich przetoczenie ). Cykorię polewamy olejem i w całości grillujemy na rożnie. Żeberka podajemy z warzywami, grillowanym owocem kiwi i ozdabiamy pietruszką. Smacznego

Moniki Smakołyki
BOOM! 136

Dziś przedstawiam deser, który nazwałam BOOM. Dlaczego? Ponieważ jest to bomba kaloryczna zawierająca kiwi, czyli bombę witaminową :) Deser przyrządza się ekspresowo i super smakuje. Polecam! Składniki: Około 44 małych bez,   200 ml kremówki,   3 łyżki cukru pudru,   6 kiwi,   4 gałki lodków. Wykonanie:   Kremówkę ubijamy i pod koniec dodajemy cukier puder.   Do miseczki wkładamy(...)przykrywamy warstwą bitej śmietany.   Na śmietanę układamy obrane i pokrojone w kostkę kiwi, które przykrywamy kolejną warstwą śmietany.     Na bitą śmietanę nakładamy gałkę lodów i 3 bezy.   Z podanych składników możemy przygotować 4 desery. Smacznego

paapilotkaa
Truskawkowe orzeźwienie 124

Ciasto idealne na ciepłe wiosenne i letnie dni. Mocno truskawkowe z orzeźwiającą galaretką o smaku kiwi. Foremka 24x29 cm Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju Kilka kropel aromatu waniliowego Masa: 100 g margaryny 2 galaretki truskawkowe 1 szklanka wody 2 łyżeczki żelatyny(...)wody 400 g truskawek Wierzch: 1 galaretka kiwi 1,5 szklanki wody 200 g truskawek Biszkopt: Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier. Na końcu strużką wlewamy olej i aromat waniliowy. Na końcu dosypujemy mąkę i mieszamy silikonową szpatułką.  Pieczemy w 160*C przez 20 minut (do suchego

VioletoweKucharzenie