T en przepis powstał zupełnie przez przypadek. W sobotę wieczorem pomyślałem sobie, że na niedzielne śniadanie przygotuję owsiankę. Jednak nie dość, że nie miałem już płatków, to nawet niczego, co nadawałoby się w zamian, aż ujrzałem resztkę ziaren orkiszu i pomyślałem, czemu nie ugotować ich w zamian? Orkisz zalałem wodą na noc, a rano ugotowałem aromatyczną owsiankę z kardamonem, cynamonem oraz skórką cytrynową na mleku kokosowym. Wyszło pycha, więc postanowiłem podzielić się z Wami przepisem. ;) * SKŁADNIK... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...