Gorąco? Gorąco. To sorbet rozwiąże sprawę na słodko i na chłodno. Składniki: 1 mango 2 kiwi 80g brązowego cukru 250ml mleka 2-3 łyżeczki soku z cytryny Wykonanie: W rondelku podgrzać mleko z cukrem, ciągle mieszając i nie dopuszczając do wrzenia. Odstawić z ognia i przestudzić. Mango zmiksować z kiwi i sokiem z cytryny. Połączyć z przestudzonym słodkim mlekiem. Masę przełożyć do miski lub pojemnika z przykryciem i wstawić do lodówki na przynajmniej 8 godzin. Po tym czasie do dobrze zmrożonej sorbeti... czytaj dalej...
Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!