Przepis na : śniadanie
Najpyszniejsze pomarańcze, to tzw. czerwone pomarańcze lub pomarańcze sycylijskie. Słodkie, soczyste z cieniutką skórką. Aromatyczne, intensywne w smaku. Odkryłam je parę lat temu i się w nich zakochałam. Obecnie mamy na nie sezon, często w promocyjnych cenach, więc gorąco Wam je polecam. Mocno dojrzałe poznacie po kolorze miąższu. Blado-czerwony oznacza, że warto poczekać z konsumpcją. Gdy będą dojrzałe będą miały ciemniejszy kolor. Czerwoną pomarańczą postanowiłam wzbogacić mój ulubiony „Oczyszczaj... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...