Pyszna i owocowa owsianka na śniadanie lub podwieczorek. Bardzo polubiłam jej smak w połączeniu z sokiem jagodowym i ostatnio jest u nas częstym gościem na stole. Składniki: 250ml mleka 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki soku jagodowego 1 łyżka jagód goji 2 łyżki orzechów nerkowca 3 kandyzowane kiwi Mleko podgrzewamy, dodajemy płatki owsiane i gotujemy do napęcznienia płatków. Dodajemy sok z jagód i energicznie mieszamy. Owsiankę przelewamy do miseczki, na wierzchu układamy kiwi, jagody goji i orzec... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Z każdym rokiem interesuje mnie coraz więcej rzeczy i z każdym rokiem jestem coraz bardziej cierpliwa by je robić :) www.gotowanieiblogowanie.pl