Deser z kaszą jaglaną, kiwi i borówkami
Deser z kaszą jaglaną, kiwi i borówkami
Przepis na : deser
Deser... a może śniadanie? Kompozycja z dużą ilością zdrowia i kolorów. Kasza jaglana gotowana na mleku kokosowym z dodatkiem jogurtu i owoców, a wszystko to wzbogacone sosem z masła orzechowego i syropu klonowego. Pycha :) Z podanych składników wychodzą 3 porcje w szklankach 330 ml. Składniki na jaglankę: 100 g kaszy jaglanej, 400 ml mleka kokosowego, 1 łyżka cukru trzcinowego. Sos z masłem orzechowym: 1 łyżka masła orzechowego, 2 łyżki syropu klonowego, 1 łyżka soku z cytryny. Dodatkowo: 3 łyżki gęstego jogurtu... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni
Autor
mapik27
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, kasza jaglana, śniadania, kiwi
Inne przepisy z Świat Domowej Kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję