Beza to moja miłość. Nie robię jej często, ale jak już ją mam pod ręką, to pochłaniam z uśmiechem na twarzy. Dzisiejsza propozycja to słodycz sama w sobie, z dodatkiem owoców i chrupiących orzeszków. Pyszności! Zróbcie, a wasza druga połówka słodko Wam podziękuje! Co nam trzeba? na bezę: 6 białek 300 g drobnego cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny (ewentualnie ocet) na wierzch: 200ml kremówki (śmietany 36%) 250g mascarpone łyżka cukru pudru owoce: u mnie 2 sztuki kiwi, ale pyszne będzie ...
Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat