# Orkiszowe mufinki Składniki: 2 kopiaste łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej 1 łyżeczka syropu daktylowego 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka zmielonych migdałów - ja użyłam resztek z mleka migdalowego 1/2 banana 2 kiwi 1 jajko Przygotowanie: Kiwi i banan trzemy na tarce na dużych oczkach. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Nakładamy do silikonowych foremek na mufinki. Pieczemy około 20 minut na 200 stopniach. Podajemy z świeżymi owocami i mlekiem roślinnym . ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...