Kiedy owoce zjadamy to bombę witaminową organizmowi dostarczamy. Najlepiej mieszać je rodzajami, a nawet i kolorami. Każdy z nich inaczej smakuje, słodkością czy kwasowością czaruje. Czasem dużo ich mamy i co z nich zrobić się zastanawiamy 😊, a sposób jest banalny, bo koktajl z nich będzie idealny. Owoce bardzo dojrzałe będą tu doskonałe, bo słodzić już nie potrzebujemy, słodkość w dojrzałości znajdziemy. Spróbujcie koktajlu wystrzałowego mocno owocowego. Składniki: 1 mała dojrzała kiw... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.