Kilka owoców jak zmiksujemy i powoli do szklaneczki przelejemy, to ciekawy efekt uzyskamy i przy tym smaczny, zdrowy sok otrzymamy. Od najgęstszego soku zaczynamy, a na końcu najrzadszy wlewamy. Smaki się na zmianę przeplatają, bo słodkość i kwaśność owoce w sobie mają. Składniki: 1 dojrzały banan, ½ jabłka, 80 ml zimnego mleka, 1 dojrzałe kiwi, 3 – 4 truskawki (ok. 150 g), 2 łyżki syropu z agawy. Przygotowanie: Banana kroimy w plastry, jabłko w kostkę i razem miksujemy za pomocą blendera. Dol... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.