zrazy - 703 przepisów (strona:35/47)

Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem pieczone w piekarniku 407

solą, pieprzem, chili i posiekanym koperkiem oraz bazylią z każdej strony. Układamy na desce i każdy plaster smarujemy łyżeczką musztardy i układamy odrobinę szpinaku oraz kawałek cebuli. Zawijamy jak zrazy, możemy też przypiąć je wykałaczką choć ja uważam, że nie jest to konieczne. Naczynie żaroodporne smarujemy łyżeczką oliwy z oliwek tak by nic nam nie przywarło i układamy

Mango Papaja
Mięcho 409

śliwką Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym Schab gotowany Kurczę nabite w butelkę Skrzydełka po diabelsku Steki Pierś faszerowana oliwkami i serem Roladki drobiowe z pieczarkami Bataty, karkówka i pomarańcza Zrazy z kurczaka w sosie pomidorowym Odwrócona rolada Burgery z pieczarkami Piersi nadziewane suszonymi pomidorami

Gotuj z Misiem
PODSUMOWANIE AKCJI "HISTORIA NA TALERZU" 233

Henryk IV  (artykuł) -  Sałatka a'la Astor - Waldorf    (artykuł) - Szarlotka a'la Carmen Sylva  (artykuł) -  Tournedos a'la Rossini  (artykuł) - Zrazy a'la Nelson  (artykuł) Eat.Read - Domowy sos prosto z wysp na St. Lawrence River - Sałatka Olivier po latach Emma Gotuje - Sałatka Waldorf Filozofia smaku - Sałatka Waldorf Green Plums - Sałatka Waldorf

Przepisy Aleksandry
NASZE WIELKANOCNE MENU 389

zupa chrzanowa z jajkiem, boczkiem i kiełbasą PRZEPIS Rolada ziemniaczana z mielonym mięsem PRZEPIS Kijowskie kotleciki ziemniaczane (nadziewane mięsem mielonym i pieczarkami) PRZEPISY Pieczeń bawarska PRZEPIS Kotlety a'la zrazy PRZEPIS Kotlety z jajek PRZEPIS Faszerowane jajka z łososiem PRZEPIS Smażone jajka faszerowane  PRZEPIS Wielkanocny koszyk PRZEPIS Babka czekoladowo-orzechowa z Nutellą PRZEPIS Cytrynowa baba wielkanocna PRZEPIS Makowiec

Przepisy Aleksandry
XX Jarmark Hetmański w Zamościu - relacja 252

Zamościa i Roztocza". Komisja, której przewodniczył Andrzej Baczkowski nagrodziła: zupę z soczewicy z kulkami mięsnymi przygotowaną przez kucharzy Restauracji Padwa w Zamościu. Najlepszym drugim daniem były zrazy po obszańsku zaprezentowane przez Zagrodę w Obszy. W kategorii „wypieki, chleby i ciasta” komisja najwyżej oceniła gryczak kresowy z restauracji Carskie Koszary w Zamościu. Najlepszą

Pasja Smaku
Zraziki wołowe w sosie pomidorowym z tymiankiem 221

bazujące na przepisie na takie w sosie własnym. Nie byłam pewna kruchości ligawy którą kupiłam bo to różnie bywa - wygląda super , a potem ,,guma". Postanowiłam nie ryzykować. Zamiast zrazów zawijanych zrobiłam małe zraziki , które wcześniej zamarynowałam, a potem dusiłam bez soli i doprawiłam nią dopiero na końcu. Nuta tymianku uzupełniła aromat. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Roladki z nadzieniem śmietankowo-warzywnym 332

Roladki z nadzieniem śmietankowo-warzywnym Świetny sposób na wyjątkowy obiad, który sprawdzi się także na święta. Delikatne i kruche zraziki z kurczaka, wypełnione kremowym i soczystym

Blog z Apetytem
Szybkie jesienne obiady! 109

Szybkie jesienne obiady! Top 10 przepisów na pyszne i rozgrzewające obiady, idealne na chłodne dni. Zapraszam!     Gulasz myśliwski z wołowiną Przepis tutaj (KLIK) Gęsty

Blog z Apetytem
Jesienne zraziki z mięsa mielonego 734

Jesienne zraziki z mięsa mielonego Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem cebuli, marchewki i cukinii, duszone w aromatycznym sosie pieczeniowym. Pyszny obiadek dla całej rodzinki. Polecam

Blog z Apetytem
Zraziki bulgur 76

Zraziki bulgur     Składniki: Zraziki 500g mięsa mielonego wieprzowego 50g kaszy bulgur 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, majeranek, bazylia, oregano

Blog z Apetytem
Swojskie roladki mielone 372

Swojskie roladki mielone Zraziki z mięsa mielonego goszczą często na moim stole, są one proste oraz szybkie w wykonaniu i wszystkim smakują. Wypełnione pysznym farszem i

Blog z Apetytem
Wakacyjne roladki z mieloną wołowiną 131

Wakacyjne roladki z mieloną wołowiną Mielone zraziki wołowe wzbogacone o soczyste letnie warzywa i duszone w aromatycznym sosie, pięknie wyglądają i świetnie smakują. Robi się je

Blog z Apetytem
4 x najprostszy przepis na domowe lody 106

gotowe! Trudno mi uwierzyć, że kiedyś nie przepadałam za lodami. Wybierałam chipsy, których smaku nie znałam jako dziecko, słone przekąski, ciasteczka, wafelki. Dziś wybieram mądrzej. Stawiam na sprawdzone i zrazem najprostsze przepisy na domowe lody. Komponuje je najczęściej z owoców. Lubię sorbety wieloowocowe z odrobiną kremu orzechowego z solą himalajską, syropem klonowym lub miodem. Kocham mocno czekoladowe z kakao

W Kawiarence
Dworskie devolaye (dewolaje) 141

Dworskie devolaye (dewolaje) Prawdziwa uczta dla podniebienia! Rumiane roladki drobiowe wypełnione pysznym farszem i otoczone chrupiącą panierką. Obiad palce lizać!   Składniki: 3 filety z kurczaka

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania