Bardzo lubię gotowane mięsko. Zdecydowanie więcej niż smażone. Mało kiedy jadam gulasz, zrazy, smażone klopsy mielone.... robię dla moich chłopaków a sama wcinam wtedy zazwyczaj jakąś zupkę :) Inaczej jest z mięsem gotowanym. Smakuje mi... dobrze się po nim czuję, noo... nie wpominając o tym, że jest zdecydowanie zdrowsze! Dlatego staram się chociaż raz w tygodniu serwować gotowanego
Walijskie Pichcenieprzygotowany schab jest bardzo delikatny, kruchy, rozpływa się w ustach, a sos do mięsa przygotowany jest na bazie wywaru z dodatkiem śmietany. Uwielbiam duszone mięsa z sosami, np. zrazy wołowe zawijane , czy też wieprzowe , a tak przygotowany schab w sosie jest pyszny. Polecam Schab w sosie śmietanowym : 1 kg schabu 2 szklanki wrzącej wody włoszczyzna bez kapusty 1 cebula
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięRoladki wieprzowe czy może zrazy, chyba tak też można nazwać to danie. Bardzo smaczne. Złamane pastą z suszonych pomidorów. Polecam na bardziej odświętny obiad np. w niedzielę. SKŁADNIKI: 1 kg. ładnej szynki wieprzowej może być schab pasta z suszonych pomidorów 20 dag. sera typu chedder plastry wędliny ogórek kiszony Na marynatę: Zioła typu: majeranek rozmaryn
W kuchennym oknie Ewykruche - nie suche - można tak przygotować np. karkówkę na kotlety z przyprawami jakie się lubi lub schabowe na płacie piersi układać boczek wędzony, cebulę, ogórek kiszony zawinąć jak zrazy i spinać wykałaczkami lub nitką obsypane mąką zrumienić na gorącym oleju z każdej strony dolać wody i pod przykryciem dusić z 30 minut na średnim ogniu, do smaku maggi przepyszne
W Mojej Kuchni Lubięprzykryciem dusić na mniejszym ogniu z 40 minut roladki wyjąc z garnka i sos zagęścić śmietaną 18% słodką wymieszaną z mąką, do smaku doprawić magą kucharka roladki a`la zrazy podałam z tłuczonymi ziemniakami i czerwoną kapustą............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwykonaniu obu Piotrów - rolada z boczku faszerowana mięsem mielonym z paprykami - tuszonka w słoikach według norm radzieckiego GOST-u - bigos - gulasz piwny z dodatkiem papryki czerwonej i zielonej - zrazy wieprzowe zawijane z karkówki - tradycyjne kotlety mielone - improwizowane przez obu Piotrów pulpety a’la Köttbullar (z żurawiną i suszonymi śliwkami) - moje żeberka glazurowane z plackami ziemniaczanymi wg przepisu Piotra
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZapewne tak, gdyż często ich szukacie na blogu. Udało mi się kupić piękny kawałek karkówki bez kości, idealnie nadawał się na bitki wieprzowe. Można też z plastrów karkówki przygotować zrazy wieprzowe zawijane . Tym razem podaję Wam przepis na bitki wieprzowe z karkówki w pysznym, naturalnym pieczeniowym sosie, który powstaje podczas duszenia karkówki. To danie wraz z surówką przygotował Piotrek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębędzie podawane mięso. Pieczony kurczak to niby trywialne, proste i mało świąteczne danie. Niektórzy uważają, że na świątecznym stole powinno królować coś bardziej wykwintnego np. jakaś pieczona szynka, czy zrazy. Kurczak w miodzie pieczony był w całości i Piotrek porcjował go na stole wśród gości, był przyjęty z wielkim entuzjazmem, szczególnie wśród naszych małych gości. Tak przygotowaną marynatę można
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprogram i po kilku godzinach mamy gotowy obiad, który podajemy bezpośrednio na stół w eleganckim, czarnym naczyniu żaroodpornym, w którym się danie gotowało. Wolnowar nadaje się do przygotowania bigosu , zrazów wołowych , czy innych potraw, które wymagają długiego gotowania. The post Gulasz paprykowy (Slowcooker) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcholesterolu w organizmie. Dodane do porannej owsianki sycą i oczyszczają organizm ze złogów i toksyn. Rodzynki wykorzystałam do : Chelsea buns Śliwki wykorzystałam do : Mufinki ZPolędwica z suszonymi owocami Zrazy z mięsa mielonego w skórkach drobiowych Morele wykorzystałam do: Gulasz wieprzowy Polędwica z suszonymi owocami
Moje domowe kucharzeniektóre otrzymałam dzięki redccon.pl są oczywiście wykorzystywane w mojej kuchni i jestem z nich bardzo zadowolona...najbardziej chyba z frytkownicy ..ostatnio często była w użyciu..były w niej smażone zrazy , pieczarki , kurczak , skrzydełka i ponownie skrzydełka ....no i oczywiście frytki , ziemniaki w plasterkach itp. Waga oczywiście też jest używana w moje kuchni..i to dość często
Moje domowe kucharzeniejedno na drugim w linii pionowej). Zanim zaczniemy zawijać na wszystkim kładziemy pora pokrojonego w ćwiartki o długości około 3 cm i formujemy zawijańce z kurczaka (coś na styl zrazów). Kolejne dwa kawałki kurczaka traktujemy tak samo, wpinamy po dwie wykałaczki do każdego zawijańca żeby wszystko się ładnie trzymało i układamy w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą z oliwek. Następnie
Mango Papajacienkie paseczki pomidory suszone i mozzarellę. Po odczekanych 15 minutach nakładamy na każdy plaster schabu ćwierć suszonych pomidorów pokrojonych w paski i mozzarelli i zawijamy w roladki a'la zrazy, mocując całość wykałaczkami. Tak samo postępujemy z resztą kawałków schabu. Na patelni rozgrzewamy cztery łyżki oleju z pomidorów i układamy nasze roladki, obsmażamy z każdej strony
Mango Papajasolą, pieprzem, chili i posiekanym koperkiem oraz bazylią z każdej strony. Układamy na desce i każdy plaster smarujemy łyżeczką musztardy i układamy odrobinę szpinaku oraz kawałek cebuli. Zawijamy jak zrazy, możemy też przypiąć je wykałaczką choć ja uważam, że nie jest to konieczne. Naczynie żaroodporne smarujemy łyżeczką oliwy z oliwek tak by nic nam nie przywarło i układamy
Mango Papajaśliwką Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym Schab gotowany Kurczę nabite w butelkę Skrzydełka po diabelsku Steki Pierś faszerowana oliwkami i serem Roladki drobiowe z pieczarkami Bataty, karkówka i pomarańcza Zrazy z kurczaka w sosie pomidorowym Odwrócona rolada Burgery z pieczarkami Piersi nadziewane suszonymi pomidorami
Gotuj z Misiem