Proste szaszłyki z grilla to błyskawiczna propozycja na danie z grilla. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pulpety w sosie koperkowym to potrawa, który kusiła mnie już od dłuższego czasu. Wielu osobom może się wydawać, że przygotowanie jej jest czasochłonne i wymaga sporych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!czasu aż kolendra zacznie mocno pachnieć. Dodajemy do garnka pokrojoną cebulę, dokładnie mieszamy i smażymy ją, co jakiś czas mieszając, do zeszklenia. Dodajemy do rondla pokrojone ziemniaki – smażymy je zrazem z cebulą do czasu, aż krawędzie ziemniaków zrobią się szkliste. Do rondla dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i smażymy jeszcze chwilę wszystko razem, do momentu aż czosnek straci swój
Karo in the KitchenDoskonała propozycja na obiad. Niewiele potrzeba wysiłku, aby je przygotować, a obiad będzie inny i smaczny. Składniki: 500 g mielonego z szynki lub łopatki 150 g
Przepisy BabciSmoothie z mango i fig to bardzo prosty i pyszny koktajl, który może zastąpić Ci codzienna owsiankę czy kanapkę z serem. Różnorodne śniadania spowodują, że chętniej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Roladki drobiowe z serkiem i warzywami Przepyszne roladki z kurczaka, wypełnione warzywnym farszem oraz serkiem śmietankowym i zanurzone w aromatycznym sosie to świetny pomysł na smaczny
Blog z ApetytemTo chyba jakieś święto na blogu, bo takie tradycyjne dania to totalna rzadkość. Ale chcę zdradzić Wam tutaj dwa patenty, o których może wiecie już od
Cook&LoveKotlety mielone z mozzarellą to świetny pomysł nie tylko na obiad ale również jako przystawka na imprezę czy bankiet. Proste i pyszne danie nie wymaga od
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dla niektórych ta zupa może wydać się bardzo dziwna… ale to chyba tylko do momentu kiedy jej nie spróbują. Zupa chrzanowa jest bardzo aromatyczna i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!też coś rozproszyło moją uwagę, i go nie zakodowałam. Za to ubzdurałam sobie, że nazywa się Julie, i kiedy w końcu ktoś mnie litościwie po tygodniu z błędu wyprowadził, zrazu nie mogłam się przestawić. Bo jak to tak...? Przecież Julie pasowało do niej znacznie bardziej! I o ile ta sytuacja jest krępująca, ostatnio doświadczyłam podobnej, ale w dużo większym natężeniu
Pożeraczka, czyli raz adobrzecebulę w kosteczkę. Z papryki usuwamy pestki. Pomidory zalewamy wrzątkiem, a gdy namokną kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę podsmażamy na klarowanym maśle, pod koniec smażenia dodajemy czosnek, mieszamy i zraz po tej czynności dodajemy mięso. Dusimy wszystko razem, aż odparują soki. Następnie dodajemy 100 ml wina, a gdy się zredukuje, kolejne 100 ml. Znów redukujemy, po czym zalewamy wszystko sokiem
Quinoa Raz!Kruchy, dobrze nadziany schabik to to czego nam potrzeba. A jeżeli jeszcze pojawi się w towarzystwie aromatycznego sosu - takim daniom mówimy stanowcze tak! Składniki: - 4 plastry
Cook&LoveSmak i zapach mięty jest najlepiej odczuwany w sosie zraz po wymieszaniu, później uzyskuje wyraźny imbirowy, ostrawy posmak. Kombinacja miała przekonać mnie do mięty w kuchni i jej zapachu, następnym razem spróbuję czegoś jeszcze bardziej miętowego. 2 filety rybne 2 pomidory 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki listków mięty 200 gram śmietany 100 gram ryżu 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 1/2 łyżeczki
Czerwony Gupikilością zawiesiny z mąki i wody. Na koniec dodać zmiażdżony czosnek i jeszcze przez chwilę podgotować. Przyprawić solą do smaku. Pamiętacie jeszcze inne faszerowańce? Schab z oscypkiem w środku Zraz z parówką w środku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Tradycyjna KuchniaMięso rzadko gości na moim blogu. Kiedy jednak dodaję coś mięsnego, to staram się, aby było to coś naprawdę dobrego. Przygotowując te roladki-zraziki nie nastawiałam
Codzienna kuchnia niecodzienna