Henryk IV (artykuł) - Sałatka a'la Astor - Waldorf (artykuł) - Szarlotka a'la Carmen Sylva (artykuł) - Tournedos a'la Rossini (artykuł) - Zrazy a'la Nelson (artykuł) Eat.Read - Domowy sos prosto z wysp na St. Lawrence River - Sałatka Olivier po latach Emma Gotuje - Sałatka Waldorf Filozofia smaku - Sałatka Waldorf Green Plums - Sałatka Waldorf
Przepisy Aleksandryzupa chrzanowa z jajkiem, boczkiem i kiełbasą PRZEPIS Rolada ziemniaczana z mielonym mięsem PRZEPIS Kijowskie kotleciki ziemniaczane (nadziewane mięsem mielonym i pieczarkami) PRZEPISY Pieczeń bawarska PRZEPIS Kotlety a'la zrazy PRZEPIS Kotlety z jajek PRZEPIS Faszerowane jajka z łososiem PRZEPIS Smażone jajka faszerowane PRZEPIS Wielkanocny koszyk PRZEPIS Babka czekoladowo-orzechowa z Nutellą PRZEPIS Cytrynowa baba wielkanocna PRZEPIS Makowiec
Przepisy AleksandryZamościa i Roztocza". Komisja, której przewodniczył Andrzej Baczkowski nagrodziła: zupę z soczewicy z kulkami mięsnymi przygotowaną przez kucharzy Restauracji Padwa w Zamościu. Najlepszym drugim daniem były zrazy po obszańsku zaprezentowane przez Zagrodę w Obszy. W kategorii „wypieki, chleby i ciasta” komisja najwyżej oceniła gryczak kresowy z restauracji Carskie Koszary w Zamościu. Najlepszą
Pasja Smakubazujące na przepisie na takie w sosie własnym. Nie byłam pewna kruchości ligawy którą kupiłam bo to różnie bywa - wygląda super , a potem ,,guma". Postanowiłam nie ryzykować. Zamiast zrazów zawijanych zrobiłam małe zraziki , które wcześniej zamarynowałam, a potem dusiłam bez soli i doprawiłam nią dopiero na końcu. Nuta tymianku uzupełniła aromat. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniRoladki z nadzieniem śmietankowo-warzywnym Świetny sposób na wyjątkowy obiad, który sprawdzi się także na święta. Delikatne i kruche zraziki z kurczaka, wypełnione kremowym i soczystym
Blog z ApetytemSzybkie jesienne obiady! Top 10 przepisów na pyszne i rozgrzewające obiady, idealne na chłodne dni. Zapraszam! Gulasz myśliwski z wołowiną Przepis tutaj (KLIK) Gęsty
Blog z ApetytemJesienne zraziki z mięsa mielonego Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem cebuli, marchewki i cukinii, duszone w aromatycznym sosie pieczeniowym. Pyszny obiadek dla całej rodzinki. Polecam
Blog z ApetytemZraziki bulgur Składniki: Zraziki 500g mięsa mielonego wieprzowego 50g kaszy bulgur 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, majeranek, bazylia, oregano
Blog z ApetytemSwojskie roladki mielone Zraziki z mięsa mielonego goszczą często na moim stole, są one proste oraz szybkie w wykonaniu i wszystkim smakują. Wypełnione pysznym farszem i
Blog z ApetytemWakacyjne roladki z mieloną wołowiną Mielone zraziki wołowe wzbogacone o soczyste letnie warzywa i duszone w aromatycznym sosie, pięknie wyglądają i świetnie smakują. Robi się je
Blog z Apetytemgotowe! Trudno mi uwierzyć, że kiedyś nie przepadałam za lodami. Wybierałam chipsy, których smaku nie znałam jako dziecko, słone przekąski, ciasteczka, wafelki. Dziś wybieram mądrzej. Stawiam na sprawdzone i zrazem najprostsze przepisy na domowe lody. Komponuje je najczęściej z owoców. Lubię sorbety wieloowocowe z odrobiną kremu orzechowego z solą himalajską, syropem klonowym lub miodem. Kocham mocno czekoladowe z kakao
W KawiarenceDworskie devolaye (dewolaje) Prawdziwa uczta dla podniebienia! Rumiane roladki drobiowe wypełnione pysznym farszem i otoczone chrupiącą panierką. Obiad palce lizać! Składniki: 3 filety z kurczaka
Blog z ApetytemZraziki z młodą kapustą Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem młodych warzyw i duszone w aksamitnym sosie pieczeniowym. Coś pysznego! Składniki: ok 600g mięsa
Blog z ApetytemZraziki drobiowe w sosie pieczeniowym Roladki drobiowe wypełnione pysznym farszem i duszone w aromatycznym sosie. Świetny pomysł na rodzinny niedzielny lub świąteczny obiad. Zraziki możemy podać
Blog z Apetytem