SOS NELSOŃSKI

SOS NELSOŃSKI

SOS NELSOŃSKI

Składniki: 1,5 dkg grzybów suszonych 3 dkg tłuszczu 1 płaska łyżeczka soli 20 dkg śmietany 7 dkg cebuli 2,5 dkg mąki 0,4 l wywaru z kości i włoszczyzny 2 g pieprzu Sposób przygotowania: Przygotować wywar z kości i włoszczyzny.. Grzyby umyć, zalać wywarem, ugotować. Cebulę obrać, posiekać, poddusić na tłuszczu, dodać mąkę, przyrządzić jasnozłotą zasmażkę, rozprowadzić ją wywarem z grzybów, zagotować, przyprawić solą i pieprzem. Grzyby pokroić w paseczki, dodać do sosu. Tuż przed podaniem wymieszać sos ze śm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.