Przepis na : obiad
Myśląc o propozycji bożonarodzeniowego obiadu, sięgnęliśmy po śląski klasyk, czyli rolady wołowe . Aby nadać im świątecznego charakteru, sos wzbogaciliśmy o aromat i smak suszonych borowików. Trzeba przyznać, że były to najlepsze zrazy wołowe , jakie do tej pory zrobiliśmy. O ich smaku zdecydowały dobrej jakości składniki, a przede wszystkim świeża, młoda wołowina, którą zaproponowała nam sprzedawczyni z mięsnego stoiska na bazarku. U niej kupiliśmy też pyszny, wędzony boczek, a na stoisku obok ogórki z Chars...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...