surówka z - 2000 przepisów (strona:77/134)

Rosołowa botwinka ze szczyptą sumaku 213

cytryny ( octu nie lubię). Ale ostatnio testuję sumak. Jest to dla mnie mało znana przyprawa i muszę ja dopiero poznać. Jej cytrynowo-pieprzny smak doskonale pasuje do wszelkiego rodzaju surówek . Wiem też , że jest stosowany do innych potraw w kuchniach strefy śródziemnomorskiej i Azji Mniejszej. Ale najpewniejszym sposobem jest po prostu sprawdzać do czego przyda się w mojej kuchni. Botwinkę

Buniabaje w kuchni
Schabowy na niedzielny obiad 166

godziny do lodówki. Rozkłócić jajka. Zmieszać mąkę z bułką tartą. Kotlety panierować w jajku i mieszance bułki z mąką. Smażyć na rozgrzanym smalcu na złoty kolor.  Podawać z surówką i ziemniakami

Magiczne Życie Marty
LIEBSTER BLOG. 223

których niegdyś nawet bym nie powąchała. 5. Jakiego najdziwniejszego produktu użyłaś/eś w kuchni (np. Liśce pokrzywy)? Liście pokrzywy uwielbiam! Codziennie piję napar. I czasem wrzucam sparzone do surówki,o czym na blogu nie zwykłam pisać. Chyba nie ma takiego produktu, w domu tradycjonalistów i konserwatystów w kwestii jedzeniatrudno o rożnego typu ekscesy. 6. Jaki film kojarzy Ci się

W kuchni Karmel-itki
KOTLECIKI Z KASZY GRYCZANEJ PRAŻONEJ I CHLEBA ŻYTNIEGO Z ŻÓŁTYM SEREM. 266

gorący, wykładam kotleciki. Smażę z obu stron, aż ładnie zbrązowieją. Przy przewracaniu należy uważać, by kotlecików nie uszkodzić, aby się nie rozpadły. Podaję je na ciepło, z jakąś smaczną surówką. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Roladki z kremem chrzanowym i serem 330

panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na wolnym ogniu, ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z białej kapusty

Monia miesza i gotuje
Tołpyga w tymianku 177

Pyszna rybka doprawiona tymiankiem i solą prowansalską w chrupiącej panierce z bułki tartej. Do rybki polecam smażone ziemniaczki i surówkę z białej kapusty.składniki:600 g filetów tołpygitymianek Kamissól prowansalska Kamis1-2 jajkabułka tarta do panierowaniaolej do smażeniaFilety ryby pokroić na mniejsze kawałki. Następnie kawałki ryby oprószyć tymiankiem i solą. Jajko roztrzepać widelcem. Kawałki ryby panierować w jajku

Monia miesza i gotuje
Kurczak w sosie miodowo-musztardowym 387

stopni piekarnika i pieczemy pod przykryciem 25 minut. Następnie zdejmujemy przykrycie i pieczemy na termoobiegu jeszcze 15 minut.Tak przygotowanego kurczaka podałam z ryżem z dodatkiem koperku oraz z surówką z kapusty pekińskiej.Smacznego!:) Oryginalny przepis

Czerwona Porzeczka
Zielone naleśniki z wiosennym twarożkiem smażone na oleju rzepakowym 251

Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam go w mojej kuchni. Używam sporych ilości szczególnie do smażenia, wypieków oraz sosów do sałatek i surówek

Monia miesza i gotuje
Surówka z młodej kapusty 185

Niesamowicie chrupiąca, lekko kwaskowa i aromatyczna za sprawą czosnkowego sosu 🥗 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Kulinarne przemyslenia
Sałatka brokułowo pieczarkowa , prosta i zdrowa 158

Sałatka brokułowo pieczarkowa , prosta i zdrowa Sałatka brokułowo pieczarkowa , to doskonałe danie na burzowe , ciężkie dni . Kiedy powietrze można kroić nożem , a pot spływa nawet po

Ogrodnik w podróży
Sałatka z zielonej fasolki szparagowej 151

Wydawać by się mogło, iż mrożona nie smakuje dobrze lecz to danie potwierdza coś zupełnie przeciwnego. Sałatka z zielonej fasolki szparagowej Niestety ale nie wszystkie warzywa

mecooks
Sałatka z makaronu ryżowego i surimi 1266

Sałatka z makaronu ryżowego i surimi Szybka i prosta w przygotowaniu sałatka z paluszkami surimi zwanymi też krabowymi i cieniutkim, przezroczystym makaronem ryżowym. Bardzo smaczna i

Blog z Apetytem
Sałatka z rukolą, grzankami, mozzarellą i zielonym naleśnikiem 166

Kolorowa i niebywale smaczna sałatka z dość nietypowym składnikiem jakim jest…. naleśnik. To właśnie te zielone naleśnikowe „ślimaczki” z rukoli robią tutaj całą

Smaki Na Talerzu
Zdrowa sałatka 192

20.01.2019 Zdrowa i aromatyczna sałatka , prosta i szybka w przygotowaniu. Ciekawe połączenie smaków. Podawać można samodzielnie ale również doskonale się sprawdzi, jako dodatek do różnych mięs

gotuj ze mną