Młodą kapustę z koperkiem robie od zawsze . Jest przebojem początków lata. Starczy , ze ugotuje do niej młode ziemniaczki i już nic więcej nie trzeba. Robiłam ją samą, zasmażaną, zakwaszaną, z pomidorami. Nic trudnego- uszatkować, obgotować, dodać masło i koper i doprawić . Dziś pomyślałam ,, a co by było gdybym kapusty nie gotowała tylko udusiła na maśle tak jak warzywa do zupy? ". U mnie od pomysłu do realizacji moment. Co Wam będę mówić - sami spróbujcie a już nigdy nie będziecie kapusty obgotowywać. ... czytaj dalej...
Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .
Witam Serdecznie i ogromne dzięki za sposób inny na kapustę ..jutro właśnie miałam w planie ugotować kapustkę i już wiem jak ją zrobię ..Dzięki..Pozdrawiam serdecznie dawno nie pisałam Grażynko żadnych komentarzy ale wciaz jestem fanką twego pichcenia..babcia1..
robie bardzo podobnie nie dodaję cukru, a na koniec zabielam śmietaną;)
Magdalenko- a wiesz , że nigdy nie robiłam kapusty ze śmietanką - muszę koniecznie spróbować.
super pomysł - wypróbuję ;-)http://sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com/
super pomysł :) właśnie dzisiaj robię kapustę Twoim sposobem ale nie byłabym sobą gdybym coś nie zmieniła:dodałam młodą marchew startą na tarce i pod koniec duszenia śmietana ;))) pozdrowionka