Kotlety pożarskie

Kotlety pożarskie

Kotlety pożarskie

Dziś we wspólnym gotowaniu wraz z Panną Malwinną i Bartoldzikiem postanowiliśmy przygotować kotlety pożarskie, które swoją historią sięgają początku XIX wieku i jak głosi legenda, miały zostać zaserwowane carowi Mikołajowi I przez karczmarza Pożarskiego. Kotlety te są przygotowane z siekanego lub mielonego mięsa drobiowego, czasami z dodatkiem cielęciny i obtoczone w panierce (podobnie jak np. kotlety schabowe). Ich przygotowanie jest troszkę skomplikowane, ale dzięki kilku ciekawym zabiegom, jak np. dodanie do mię... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Autor

Martynosia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mięso, kotlet, kotlety, mielone, bułki, mięso mielone, drobiowe, schabowe, ciekawe przepisy, buraczki, papryka, kapustą, czerwona kapusta, ziemniaki, surówka, kotlety mielone, surówka z kapusty, surówka z czerwonej kapusty, kotlety drobiowe, kotlet siekany, buraczki tarte, kotlet z kapusty, surówka ze świeżej kapusty

Inne przepisy z Codzienne Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.