Dzisiaj proponuję Wam wegetariańską sałatkę. Połączenie brokuła i jajek już znacie z sałatki brokułowej i wiecie, że jest doskonałe. Tutaj smak podbity został przez wyjątkowy sos z dodatkiem musztardy francuskiej i miodu. Całość świetnie komponuje się z sałatą rzymską. Sałatka z brokułami, kukurydzą i jajkiem Składniki: 1 mała sałata rzymska lub połowa dużej 1 mały brokuł 4 jajka połowa puszki kukurydzy szklanka pestek (płatki migdałów, pestki słonecznika, pestki dyni) Sos: 6 łyżek majonezu 1 łyżka musztar... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...