WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-12 Składniki: 4 duże ziemniaki, opakowanie tuńczyka (u mnie w kawałkach w oleju), 3 średnie ogórki kiszone, duża garść posiekanego szczypiorku, 5 jajek, 1/2 mniejszej cebuli czerwonej, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Ziemniaki gotuję do miękkości w mundurkach z dodatkiem soli. Studzę, obieram ze skórki, kroję w większą kostkę. Jajka gotuję na twardo, wraz z ogórkami kroję w kostkę. Cebulę drobno si... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...