nakładamy na kotlety.Obracamy.Powtarzamy czynność i już ryby maja łuski.Jeszcze ogon z cebuli i oko z marchewki i krzyżówka piranii z karpiem królewskim jak żywa.Do tego ziemniaczki i surówka z czerwonej kapusty.Mniam, mniam...Smacznego
Maminek kulinarnypiekarnika, nagrzanego do temperatury 180 st. C z termoobiegiemna ok. 25 minut. Rumiane bułeczki wyjmujemy z piekarnika. Bułeczki można zjeść bez dodatków, ale z surówką i sosem grzybowym smakują rewelacyjnie.Smacznego
Maminek kulinarnyMięso panierujemy dwukrotnie w jajku i sezamie, układamy na patelni z rozgrzanym olejemi smażymy na małym ogniu. Rumiane i chrupiące to znaczy, że gotowe.Do tego ziemniaki i surówka i obiad doskonały.Smacznego
Maminek kulinarnyukładamy na niej łososia. Dekorujemy, aby na stole ładnie się prezentował ( wersja na stół wigilijny ) lub... ... możemy podać na obiad z pieczonymi ziemniaczkami i zimową surówką.Smacznego
Maminek kulinarnytermoobiegiemna ok. 50-60 minut. Tak upieczonego kurczaka możemy jeść na ciepło lub na zimno. Możemy podać jako obiad z ziemniakami i dowolną surówką.Smacznego
Maminek kulinarnyPrzykrywamy miską i gotujemy na parze przez 10 minut. Zdejmujemy miskę ( uwaga na gorącą parę! ) i parowce gotowe.Możemy podać na różne sposoby:-ze skwarkami i surówką-z sosem pomidorowym-odsmażane ze skwarkami i np. ketchupem-polane śmietaną i sokiemlub-polane śmietaną i posypane cukrem i cynamonem.Smacznego
Maminek kulinarnypiekarnika nagrzanego do temperatury 160 st.C na 75 minut.Nasze mięso jest delikatne, kruche ale jednocześnie soczyste a warzywa dodatkowo podkreślają smak. Jeśli dodamy pieczone ziemniaczki i dowolną surówkę uzyskamy świetne danie obiadowe
Maminek kulinarnysmaku. Dolewamy bulion, przykrywamy i dusimy 45-60 minut do miękkości mięsa.Schab jest gotowy. Możemy go podać z ziemniakami, sosem brokułowym i dowolną surówką. Sos brokułowy:-delikatne części brokuła gotujemy w niewielkiej ilości bulionu warzywnego-kiedy jest miękki miksujemy lub przecieramy przez sito-dodajemy ok. 1/4 szklanki słodkiej śmietany-gotujemy na wolnym ogniu
Maminek kulinarnyminut.Wyłączamy piekarnik, ale naczynie pozostawiamy w nim na ok. 30 minut. Boczek gotowy, smaczny i kruchuteńki.Doskonale smakuje z pieczonymi, młodymi ziemniakami i dowolną surówką.Smacznego
Maminek kulinarnysmażymy do uzyskania złotego koloru. Zmniejszamy ogień i dolewamy śmietanę.Kiedy zacznie gęstnieć dosypujemy koper i przyprawiamy do smaku. Bardzo smaczne z młodymi ziemniaczkami i surówką z młodej kapusty.Smacznego
Maminek kulinarnywarzywkiem i pieprzem. Przykrywamy, zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości mięsa, co pewien czas mieszając. Gulasz doskonale smakuje z kaszą gryczaną, ryżem, makaronem i dowolną surówką.Smacznego
Maminek kulinarnyobtaczamy w bułce tartej. Sakiewki wkładamy do głębokiego, rozgrzanego oleju i smażymy do zrumienienia. Przekładamy na papierowy ręcznik.Usuwamy nitki. Podajemy z dowolną surówką a kaszę mamy w środku sakiewek. My podaliśmy z fasolką szparagową.Smacznego
Maminek kulinarnywkładamy porcjami nasze pyzy. Gotujemy 7 minut na niewielkim ogniu od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię.Zbieramy łyżką cedzakową. Polewamy skwarkami i podajemy z surówką lubzalewamy rosołem. W każdym wydaniu smakują rewelacyjnie.Smacznego
Maminek kulinarnynakładamy cebulę i wstawiamy na kolejne 5 minut.Przygotowujemy talerz. Wyjmujemy z piekarnika a po ok. 3 minutach możemy przekładać na talerz. Dzielimy na porcje, dodajemy surówkę i obiad gotowy.Smacznego
Maminek kulinarnytkę :) Takie placuszki ja zjadam podobnie jak tradycyjne ziemniaczane, bez żadnych dodatków, gorące prosto z patelni, posypane jedynie odrobiną cukru. Ale oczywiście możemy je zjadać ze śmietaną, ulubioną surówką czy sosem na zimno. Wybór dodatków dowolny. Koniecznie wypróbujcie przepis!Składniki:5 ziemniaków1 cebula1 jajko2 duże marchewkisólpieprz2 czubate łyżki mąkiolej do smażeniaWykonanie: Ziemniaki, marchewkę, cebulę obieramy. Ścieramy
Walijskie Pichcenie