surówka z - 2000 przepisów (strona:72/134)

Tortellini 185

Wstawiamy do piekarnika 180 st. C na ok. 30 minut.   Kiedy wierzch jest rumiany możemy podawać na talerze.      Dobrym dodatkiem jest surówka z białej kapusty.                                            Smacznego

Maminek kulinarny
Faworki z piersi kurczaka 233

kilka razy obracając, aż uzyskają złocisty kolor.   Zdejmujemy z patelni, odsączamy z oleju na papierze a potem już tylko na talerz.Możemy dodać ziemniaczki z koperkiem i surówkę z marchewki i jabłka.To jest pyszne!Smacznego

Maminek kulinarny
Kotlety grzybowe 198

formować.Robimy kotlety, panierujemy w tartej bułce i smażymy na oleju, na którym podsmażaliśmycebulkę.   Kiedy są rumiane z obu stron są już gotowe.Podajemy np. z frytkami i surówką z białej lub kiszonej kapusty.Idealnie pasują do bigosu wigilijnego.Smacznego

Maminek kulinarny
Udka z kurczaka w marchewce 206

Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na ok. 50 minut w temp. 180 st. C.   Tak przygotowane udka są kruchutkie a jednocześnie wilgotne.Marchewka smakuje wyjątkowo.Dodatek surówki z kiszonej kapusty powoduje, że danie podane np. z ziemniakamismakuje wyśmienicie.Smacznego

Maminek kulinarny
Kurczak w sosie koperkowym 191

Doprawiamy do smaku i podgrzewamy, stale mieszając do momentu, kiedy sos zgęstnieje.Gotowe.   Kurczaka w sosie koperkowym można podać z ziemniakami, ryżem lub makaronem i dowolną surówką, np z białej kapusty.My podaliśmy z malutkimi placuszkami z gotowanych ziemniaków.Jest to wersja  bardziej pracochłonna, ale smaczniejsza i ciekawsza.Smacznego

Maminek kulinarny
Żeberka pieczone 286

temp. 160 st. C.Na 15 minut przed upływem czasu pieczenia zdejmujemy pokrywę naczynia, aby naszeżeberka były bardziej rumiane.   Miękkie, soczyste i różowiutkie...Do tego buraczki konserwowe, surówka z ogórków kiszonych, ziemniaczki...Mniam, mniam...Smacznego

Maminek kulinarny
Ryba w cieście 211

ciastem do spodu i ponownie polewamy rybę.   Smażymy na wolnym ogniu, kilka razy obracając.   Ryba jest gotowa.Świetnie smakuje z ziemniakami z sosem pomidorowym i surówką z białej kapusty.Smacznego

Maminek kulinarny
Jajka w sosie musztardowym 182

Gotujemy przez chwilę.Zdejmujemy z ognia i do sosu wkładamy jajka. Nie wymagają dalszego gotowania.   Po kilku minutach możemy podawać do obiadu z ziemniakami i surówką z kiszonych ogórków. Warto polać ziemniaki i jajka dużą ilością sosu.Pycha....Smacznego

Maminek kulinarny
Kotlety rybne 224

nakładamy na kotlety.Obracamy.Powtarzamy czynność i już ryby maja łuski.Jeszcze ogon z cebuli i oko z marchewki i krzyżówka piranii z karpiem królewskim jak żywa.Do tego ziemniaczki i surówka z czerwonej kapusty.Mniam, mniam...Smacznego

Maminek kulinarny
Bułeczki ziemniaczane z pieczarkami 182

piekarnika, nagrzanego do temperatury 180 st. C z termoobiegiemna ok. 25 minut.   Rumiane bułeczki wyjmujemy z piekarnika.   Bułeczki można zjeść bez dodatków, ale z surówką i sosem grzybowym smakują rewelacyjnie.Smacznego

Maminek kulinarny
Kurczak w sezamie 194

Mięso panierujemy dwukrotnie w jajku i sezamie, układamy na patelni z rozgrzanym olejemi smażymy na małym ogniu.   Rumiane i chrupiące to znaczy, że gotowe.Do tego ziemniaki i surówka i obiad doskonały.Smacznego

Maminek kulinarny
Łosoś smażony 167

układamy na niej łososia.   Dekorujemy, aby na stole ładnie się prezentował ( wersja na stół wigilijny ) lub...   ... możemy podać na obiad z pieczonymi ziemniaczkami i zimową surówką.Smacznego

Maminek kulinarny
Udka z kurczaka pieczone 180

termoobiegiemna ok. 50-60 minut.   Tak upieczonego kurczaka możemy jeść na ciepło lub na zimno.   Możemy podać jako obiad z ziemniakami i dowolną surówką.Smacznego

Maminek kulinarny
Parowce 138

Przykrywamy miską i gotujemy na parze przez 10 minut.   Zdejmujemy miskę ( uwaga na gorącą parę! ) i parowce gotowe.Możemy podać na różne sposoby:-ze skwarkami i surówką-z sosem pomidorowym-odsmażane ze skwarkami i np. ketchupem-polane śmietaną i sokiemlub-polane śmietaną i posypane cukrem i cynamonem.Smacznego

Maminek kulinarny
Łopatka w warzywach 182

piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st.C na 75 minut.Nasze mięso jest delikatne, kruche ale jednocześnie soczyste a warzywa dodatkowo podkreślają smak. Jeśli dodamy pieczone ziemniaczki i dowolną surówkę uzyskamy świetne danie obiadowe

Maminek kulinarny