godziny do lodówki. Rozkłócić jajka. Zmieszać mąkę z bułką tartą. Kotlety panierować w jajku i mieszance bułki z mąką. Smażyć na rozgrzanym smalcu na złoty kolor. Podawać z surówką i ziemniakami
Magiczne Życie Martyktórych niegdyś nawet bym nie powąchała. 5. Jakiego najdziwniejszego produktu użyłaś/eś w kuchni (np. Liśce pokrzywy)? Liście pokrzywy uwielbiam! Codziennie piję napar. I czasem wrzucam sparzone do surówki,o czym na blogu nie zwykłam pisać. Chyba nie ma takiego produktu, w domu tradycjonalistów i konserwatystów w kwestii jedzeniatrudno o rożnego typu ekscesy. 6. Jaki film kojarzy Ci się
W kuchni Karmel-itkigorący, wykładam kotleciki. Smażę z obu stron, aż ładnie zbrązowieją. Przy przewracaniu należy uważać, by kotlecików nie uszkodzić, aby się nie rozpadły. Podaję je na ciepło, z jakąś smaczną surówką. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkipanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na wolnym ogniu, ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z białej kapusty
Monia miesza i gotujePyszna rybka doprawiona tymiankiem i solą prowansalską w chrupiącej panierce z bułki tartej. Do rybki polecam smażone ziemniaczki i surówkę z białej kapusty.składniki:600 g filetów tołpygitymianek Kamissól prowansalska Kamis1-2 jajkabułka tarta do panierowaniaolej do smażeniaFilety ryby pokroić na mniejsze kawałki. Następnie kawałki ryby oprószyć tymiankiem i solą. Jajko roztrzepać widelcem. Kawałki ryby panierować w jajku
Monia miesza i gotujestopni piekarnika i pieczemy pod przykryciem 25 minut. Następnie zdejmujemy przykrycie i pieczemy na termoobiegu jeszcze 15 minut.Tak przygotowanego kurczaka podałam z ryżem z dodatkiem koperku oraz z surówką z kapusty pekińskiej.Smacznego!:) Oryginalny przepis
Czerwona PorzeczkaOlej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam go w mojej kuchni. Używam sporych ilości szczególnie do smażenia, wypieków oraz sosów do sałatek i surówek
Monia miesza i gotujeNiesamowicie chrupiąca, lekko kwaskowa i aromatyczna za sprawą czosnkowego sosu 🥗 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Kulinarne przemysleniaSałatka brokułowo pieczarkowa , prosta i zdrowa Sałatka brokułowo pieczarkowa , to doskonałe danie na burzowe , ciężkie dni . Kiedy powietrze można kroić nożem , a pot spływa nawet po
Ogrodnik w podróżyWydawać by się mogło, iż mrożona nie smakuje dobrze lecz to danie potwierdza coś zupełnie przeciwnego. Sałatka z zielonej fasolki szparagowej Niestety ale nie wszystkie warzywa
mecooksSałatka z makaronu ryżowego i surimi Szybka i prosta w przygotowaniu sałatka z paluszkami surimi zwanymi też krabowymi i cieniutkim, przezroczystym makaronem ryżowym. Bardzo smaczna i
Blog z ApetytemKolorowa i niebywale smaczna sałatka z dość nietypowym składnikiem jakim jest…. naleśnik. To właśnie te zielone naleśnikowe „ślimaczki” z rukoli robią tutaj całą
Smaki Na Talerzu20.01.2019 Zdrowa i aromatyczna sałatka , prosta i szybka w przygotowaniu. Ciekawe połączenie smaków. Podawać można samodzielnie ale również doskonale się sprawdzi, jako dodatek do różnych mięs
gotuj ze mnąDzisiaj przedstawiam Wam kolejny pomysł na posiłek do pracy. Czym wypełnić lunchbox ? Najchętniej zabieram do pracy sałatki, bo są pożywne, kolorowe i naprawdę szybkie do przygotowania
Moja smaczna kuchnia