surówka z - 2000 przepisów (strona:66/134)

Jak jeść zdrowo na wakacjach? 163

gotowymi mieszankami przypraw i dodatkowo podlane piwem mięso.   Na mieście Jeśli jesteś nad morzem, zamawiaj ryby grillowane lub z pieca. Do tego ziemniaki z wody zamiast frytek i surówka dnia. Nigdy nie kupuj tych smażonych w panierce, we fryturze, ociekające litrami starego tłuszczu. Ogólnie potraw smażonych w barach unikaj jak ognia. Nie daj się też nabrać na świeżego dorsza

Powiedz dietom nie
Sałatka warzywna do słoików na zimę- fasolka szparagowa, cukinia 270

kwaskiem, pieprzem i zielem angielskim po kilka ziaren. Przygotowane warzywa przełożyć do wyparzonych słoików, zalać zalewą, włożyć po 1 ząbku czosnku i szczelnie zakręcić pokrywką. Pasteryzować około 25 minut. Surówka wspaniale nadaje się do wędlin i drugich dań

Tradycyjna Kuchnia
Schab zapiekany w sosie śmietanowo - musztardowym 234

bardzo polecam tak przygotowany schab, bo nam bardzo smakował. Mięso nie było za suche a śmietana wraz z pozostałymi dodatkami utworzyłam aromatyczny sos. Mięso podałam z ziemniakami i surówką z kapusty. Pychota :) 4 porcje: Składniki: 4 plastry schabu 3 marchewki 1 pietruszka 3 cebule 200 g śmietany 18% 200 g śmietany 30% musztarda miodowa Dijon - Maille ( De Care ) sól, pieprz

My simple kitchen
Dorsz z fasolką szparagową i szpinakiem 177

Dorsz smażony na patelni podany na szpinaku z dodatkiem fety. Najlepszy z fasolką szparagową. Oczywiście można podać np. z ziemniakami i ulubioną surówką, ale polecam korzystać z sezonu na fasolkę. Bardzo smaczna kompozycja. Obiad dla dwóch osób. 2 porcje dorsza bez skóry po ok. 120-130 g (użyłam polędwicy z dorsza) 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej olej do smażenia

Bullio
Surówka z fenkułu Badylarki 142

kawałki, bo jest wysiana zbyt gęsto i trzeba przerywać, więc zjadam, co wyrwane.  Truskawki pokroić wzdłuż na ćwiartki. Natkę (dwie młodziutkie gałązki) pokroić na drobno.  Wszystkie składniki surówki wymieszać z łyżką lub dwiema jogurtu naturalnego. Jeśli ktoś ma ochotę, może posłodzić np. świeżym miodem

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczeń z mięsa wieprzowego i warzyw 177

Pieczeń smakuje bardzo dobrze na ciepło, jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką, a także na zimno z pieczywem, pomidorem czy ogórkiem kiszonym. Składniki: pół kg mięsa mielonego wieprzowego cukinia 2 czerstwe bułki kajzerki pół szklanki mleka 2 ząbki czosnku 2 jajka papryka czerwona sól, pieprz, oregano, papryka ostra Przygotowanie Bułki zalewamy mlekiem. Cukinie obieramy i ścieramy na tarce. Paprykę

e-PrzepisyKulinarne
Zasmażana botwinka do obiadu 158

Nudna jestem z tą botwinką, ale jak jest sezon, trzeba korzystać. :-) Buraki później nie smakują już tak dobrze. Jako dodatek do obiadu proponuję zasmażaną botwinkę, ja podaję ją zamiast surówki. Robi się ją szybko, nie potrzebuje żadnych przypraw oprócz soli i dużej ilości pieprzu. Smacznego! :-) 1 pęczek botwinki ze sporej wielkości buraczkami 1 cebula olej sól, pieprz 1. Na rozgrzanym

Szefowa kuchni
Młoda kapusta z koperkiem 206

tylko pojawi się młoda kapusta na straganach ciężko przejść obok niej obojętnie. Ja bym mogła ją jeść codziennie, czy to w formie surówki czy ugotowaną. Ale myślę, że takich osób jak ja jest sporo. Dzisiaj polecam w formie ugotowanej. Składniki: 1 główka młodej kapusty 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 gałązka koperku 1 płaska łyżka smalcu Do smaku

Ala piecze i gotuje
Cevapcici 164

obtoczyłem je jeszcze w mieszance ulubionych przypraw. Obracamy co kilka minut i równomiernie grillujemy z wszystkich stron. Można podawać w sosem (tzatziki, czosnkowym, chińskim słodko-kwaśnym itp), pieczywem i surówką, lub jako główne danie obiadowe. Artykuł Cevapcici pochodzi z serwisu Ugotuj

Ugotuj to sam ...
Łopatka w sosie z kaszą gryczaną 204

ugotować według przepisu na opakowaniu. Gdy mięso będzie miękkie zaprawiamy mąką roztrzepaną w szklance wody zagotowujemy, sos przyprawiamy solą i pieprzem. Łopatkę podajemy z ugotowaną kaszą polewając sosem i surówką z młodej kapusty.  Smacznego

kgwjanczewo
Mintaj w kukurydziano-ziołowym cieście 189

cieście. Następnie kładziemy na gorący olej i smażymy na wolnym ogniu na złocisto, w trakcie smażenia polewamy dodatkowo ciastem aby panierka była grubsza . Podajemy z młodymi ziemniakami i dowolną surówką. Zapraszam również do świata aromatycznych i tanich przypraw, warto tam zajrzeć !   Klik

Wanilia i Kardamon
Penne z paprykowymi klopsikami i suszonymi pomidorami 179

gotowałam 3 minuty. 5. Dodałam makaron, klopsiki i dusiłam dokładnie mieszając, aby cały sos pokrył makaron. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem, posypałam siekanym szczypiorkiem i parmezanem. Podawałam z surówką z cykorii w winnym sosie

Kuchnia Prezydentowej
Kotleciki rybne 212

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku aż się zarumienią lub smażymy na małej ilości tłuszczu z dwóch stron. Podajemy na obiad z ziemniaczkami i ulubioną surówką. Jak widać na zdjęciu ja podałam z fasolką szparagową w bułce tartej, którą uwielbiamy. Mmm Pycha!!! Zajrzyj tutaj

NA MOIM TALERZU
Detoks - dzień 8, powrót do normalnej diety 267

selera (były chrupiące! :)) Obiad: - warzywa duszone curry (kalarepa, czosnek, cebula, cukinia, pomidor + kumin, curry, kozieradka, kurkuma, sól morska) - kawałek koziego sera - zaczynam wprowadzać białko, jaja ja lubię kozi ser! - surówka z buraczków (mówiłam wczoraj, że nie mogę patrzec na buraczki? ;) Kolacja: - zupa krem brokułowo-kalafiorowy z dodatkiem koziego sera :) - sok z buraków, jabłek i grapefruitów - kawa zbożowa

pyszne zdrowości
Schab w sosie śmietanowym z chilli i suszonymi pomidorami z kaszą kuskus 184

różnych sosach. Mięso duszone jest wtedy miękkie i rozpływa się w ustach. Zdecydowanie to moja ulubiona jego postać. Bardzo sprawdza się w wersji z różnego rodzaju kaszami i surówkami. Mój dzisiejszy niedzielny obiad.     Składniki:   kg schabu bez kości 200ml śmietany 12% 300ml bulionu pieprz, sól 10dag pomidorów suszonych 2 ząbki czosnku suszona chilli duża cebula oliwa kasza

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania