mlekiem i nasionkami chia, znajdziemy też przepis na proteinową owsiankę z nasionami, orzechami i komosą ryżową! Są pyszne zupy owocowe, niesamowite gofry z harissą, jajkiem sadzonym, z sezamem i surówką z marchewki czy owsiane batoniki z nasionami, owocami i przyprawami! Są i pyszne wrapy, jogurty, placuszki, kilka propozycji na jajecznicę, tortilla z warzywami z patelni, sałatka z kurczakiem, komosą
Plate of Joywody z tłuszczem możemy zrobić bardzo pyszny sos - przelewamy zawartość naczynia na patelnię, podgrzewając na małym ogniu i cały czas mieszając dodajemy 1 łyżeczkę mąki. Podajemy z kluskami i surówką. Smacznego
Moje-pitraszenieSpróbujcie koniecznie! A wracając do niezwykłych kolorów warzyw - znacie fioletowego kalafiora? To jest dziwadło! Smakuje co prawda tak samo jak zwykły, ale kolor ma cudownie niesamowity. Zobaczcie jaką piękną surówkę zrobić z takiego kolorowego kalafiora . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza1/2l gorącej wody i dusić pod przykryciem do czasu aż sos się zredukuje mniej więcej o połowę a mięso będzie miękkie. Można podawać z ryżem lub kaszą i ulubioną surówką
Smakołyki Asiefektu jakby „retro” tworzy ciekawy klimat. Przepisy (jest ich ponad 100) są bardzo różnorodne i nieskomplikowane więc każdy bez problemu sobie z nimi poradzi. Miłośników sałatek i surówek a pewno ucieszy fakt, że znajdą ich tu ponad 20. Ja od razu skusiłam się na kotleciki z kaszy gryczanej i groszku. Uwielbiam wegetarianskie kotlety a […] Artykuł Zielenina
Mienta blogwymieszać. Kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z każdej strony. Ściągnąć z tłuszczu, osączyć na ręczniku papierowym. Gotowe! Można podawać z ziemniakami lub ryżem oraz z prawie każdą surówką np Colesław
Tagebuch po polskusmażymy placki ( jak ziemniaczane ) z obu stron. Odkładamy na ręczniku papierowym aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Placki układamy na talerzu, polewamy sosem i posypujemy natką pietruszki. Bardzo dobrze pasuję z surówką z kiszonej kapusty ( prezentowana na blogu ) SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki Ewyżądna byłam typowo mięsnego smaku; i choć nie lubię zamykać się na jeden rodzaj kuchni, należę do osób, które na zawsze pozostaną miłośnikami typowego zestawu kotlet plus ziemniaki plus surówka. Pisząc „kotlet” mam na myśli oczywiście ten na bazie świeżych warzyw lub tofu z dodatkiem różnych aromatycznych przypraw – takie roślinne odpowiedniki mają różne wcielenia, dlatego nie sposób się nimi znudzić
Roślinna - blog wegańskiczasie na patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy i smażyłem mięso przez 5 minut na maksymalnym ogniu, często mieszając. Przygotowałem frytki. Na talerze wyłożyłem frytki, mięso i odrobinę surówki. Mięso delikatnie polałem sosami
Wyprawy kulinarnemlekiem i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Gotowe paluszki rybne podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi surówkami. Moje posty
Słodka Stronatradycyjne gotowane w wodzie. Takie ziemniaki często piekę przy okazji jak w piekarniku piecze się mięso. W ten sposób można zaoszczędzić trochę energii, a obiad jest kompletny. Wystarczy dorobić surówkę :) SKŁADNIKI: ok 1 kg ziemniaków 3 łyżki oleju rzepakowego przyprawa do ziemniaków papryka słodka mielona zioła, np rozmaryn, tymianek, Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę lub grubsze plasterki. Włożyć
https:KKuchniaMniamMakaron wrzucam na olej i smażę energicznie mieszając przez chwilę dodając do tego sos sojowy. Wszystko razem mieszam. Na sam koniec na dosłownie minutę wrzucam szczypior. Podaję z surówką z białej kapusty. Smacznego
Bike By Lifesoczysty. Możemy go podać na ciepło z sosem na obiad, ale również dobrze smakuje na zimno jako wędlina na kanapki. Ja bardzo często podaję z kluskami śląskimi i surówką. Składniki: 1,5 kilograma schabu środkowego 2 litry mleka 3 łyżki oleju 3 łyżki masła 0,5 łyżeczki suszonego rozmarynu 0,5 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 5 goździków 4 ząbki czosnku
Bajeczna KuchniaTaką kapustę często gotował mój tato , podając ją jako surówkę do Dania z mięsem.Świetnie się z nim uzupełnia , bardzo dobrze smakuje , i przypomina mi dawne czasy spędzone w domu rodzinnym.Podawano ją też na różne domowe okazje jako dodatek .Polecam ten przepis.Alternatywa dla a'la bigos. 0.5 kg.kapusty słodkiej pętko dobrej kiełbasy mały przecier pomidorowy cebula sól i pieprz
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiLekko ostra i słodka - surówka z białej rzodkwi i marchewki. Idealny dodatek do obiadu. Warto jeść białą rzodkiew, ponieważ zawiera bardzo dużo witaminy C i będzie idealna dla osób będących na diecie odchudzającej (100 g białej rzodkwi to zaledwie 12 kcal!). Składniki: 2 sztuki białej rzodkwi 3 średniej wielkości marchewki 1-2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Marchewkę
Ugotować