śmietanę i mąkę. Mieszamy i ponownie umieszczamy w pozostałym wywarze z pulpetami. Gotujemy. Koperek siekamy i dodajemy jako ostatni do przygotowanego sosu. Zagotowujemy i gotowe. Podajemy z ziemniakami i surówkami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki Ewywierzch każdej zapiekanki nakładamy odrobinę masła. Ponownie wstawiamy do piekarnika. Upieczone wyjmujemy z piekarnika a po 2-3 minutach z foremek. Bardzo dobrze smakują z sosem czosnkowym i dowolną surówką. Smacznego
Maminek kulinarnywww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Placki smakują rewelacyjnie - są takie delikatne i aromatyczne. Idealnie komponują się z dowolnym sosem lub surówką ze świeżych warzyw. Osobiści wolę je od klasycznych ziemniaczanych. (około 15 sztuk) 1 cukinia 2 jajka 3-4 łyżki mąki pszennej (czubate) 1 cebula (mała) 1-2 ząbki czosnku suszona bazylia sól, pieprz Dodatkowo: olej do smażenia Umytą cukinię
Di gotujeNastępnie przekładamy polędwicę do formy żaroodpornej wysmarowanej olejem i pieczemy ok.20 min w 180 stopniach (stopień upieczenia zależy od naszych upodobań.) Polędwiczkę podałam z ryżem, sosem pieczarkowym i surówką
słodki bratekodlewamy niewielką ilość wywaru dodajemy do niego śmietanę i mąkę. Dokładnie mieszamy i umieszczamy w pozostałym wywarze. Gotujemy chwilę aż do zagęszczenia sosu. Podajemy z kaszą lub ziemniakami i surówkami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki EwyKtóż nie lubi młodej kapusty...? U nas lubią ją wszyscy, dlatego bywa w różnych odmianach, w postaci surówki z dużą ilością koperku , gotowana tradycyjnie z octem i cukrem (u mnie ksylitolem), duszona z boczkiem i chili , w formie gołąbków tych lub tych , teraz dochodzi jeszcze jej wersja dietetyczna, bez dodatku cukru (ksylitolu), bez octu, bez mąki (której nigdy
Smaczne Zdrowepalnik i zostawiamy danie pod przykryciem jeszcze na 10 - 15 minut. Dodajemy masło i dokładnie mieszamy, tak by się rozpuściło w kaszy. Pęczotto podajemy posypane zieloną pietruszką, z dodatkiem surówki ( np. tej ze zdjęcia
Czary - gary w kuchnipatelnie i kładziemy piersi stroną odwrotną. Posypujemy piersi po wierzchu ziołami i przykrywamy patelnie pokrywką. Dusimy 20 do30 min. Pod koniec duszenia lekko solimy i pieprzymy. Podajemy z sezonową surówką. Ja zrobiłam mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i białą rzodkwią
Kulinarne przemysleniausytuowanych na zakręcie głównej ulicy. Z daleka widać charakterystyczne zielone parasole, które dawały cień w upalne dni. Ryba serwowana u Kazika jest naprawdę pyszna – świeża, soczysta z dodatkiem świetnych surówek. A po posiłku warto wybrać się znów nad jezioro, by podziwiać jego piękno i cudowny zachód słońca. Podczas tych kilku dni naprawdę złapałam oddech. I jeszcze jedno – przeczytałam
W mojej kuchniprzygotowanie zajmuje niespełna pół godziny. Kukurydza nadaje placuszkom bardzo ciekawy słodkawy smak. Placki można podawać z różnymi dodatkami. Ja serwuję je w towarzystwie marchewki z groszkiem lub z bukietem surówek. Składniki: 2 puszki kukurydzy 4 jajka 4 łyżki mąki 4 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Kukurydzę odcedzamy na sitku. Do miski wbijamy jajka, dodajemy
Pobite gary BarbaryFrytki to zdecydowany numer jeden dla mojego partnera, więc na urodzinowy obiad nie mogło ich zabraknąć, do tego szaszłyki z miodową glazurą i pyszna surówka :) Składniki: 1 filet z … Czytaj dalej Szaszłyki z frytkami
czarrna od kuchnipiec jeszcze ok 1-1,5 godziny (w zależności od wielkości kawałków mięsa). Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę aby mięso się przyrumieniło. Podawać z kaszą i surówką z kapusty lub ogórkami kiszonymi
Smakołyki Asiodrobiną zimnej wody, wlewamy do mięsa i gotujemy, aż zgęstnieje. 5. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 6. Podajemy wedle uznania, mi najbardziej smakuje z ziemniakami i surówką. Smacznego
Kuchnia domowa Animinut. Na patelni rozgrzewamy olej pozostały po smażeniu skwarek, układamy poduszeczki i smażymy z obu stron, na średnim ogniu, do lekkiego zrumienienia. Zdejmujemy z patelni, posypujemy skwarkami, dodajemy surówkę i smaczny obiad gotowy. Smacznego
Maminek kulinarnyminut, aż udka się zarumienią, a ziemniaki będą złociste i miękkie. Łączny czas pieczenia wynosi od 1 godziny do max. 1 godziny 20 minut. Podawać gorące, z ulubioną surówką. U mnie oprószone drobno posiekaną natką pietruszki. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Wszystkie ziemniaki muszą być podzielone na podobnej wielkości kawałki, aby się równomiernie upiekły. Przyprawę do kurczaka i do ziemniaków można
Gospodyni Miejska