Minimini, a tu prawie jesień i o takich ziemniaczkach można tylko pomażyć. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby te większe pokroić. Smak młodych ziemniaków co prawda niepowtarzalny, ale jak to u mnie, przepis poślizg mieć musi, choć nie zawsze celowo. Składniki: 600 g karczku 2 cebule 1 czerwona papryka 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu majeranek, słodka papryka w proszku, tymianek, sól i pieprz do smaku 2 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę 1 kg małych ziemniaczków koperek 2 łyżki masła 5... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.