Wątróbka drobiowa z jabłkiem, cebulą i rodzynkami

Wątróbka drobiowa z jabłkiem, cebulą i rodzynkami

Wątróbka drobiowa z jabłkiem, cebulą i rodzynkami

Wątróbka drobiowa to przysmak mój i mojej Mamy.Nie robimy jej przesadnie często, ale jak już, to właśnie w takiej słodko-kwaśnej wersji. Jabłka po uduszeniu świetnie zastępują surówkę, a całe danie wybornie smakuje z ryżem ugotowanym na sypko, polecam. Składniki : 500 g wątróbki z kurczaka 2 średnie winne jabłka 1 duża cebula  pół garści rodzynek sol, pieprz do smaku szczypta majeranku 2-3 łyżki oleju Dodatkowo : 1/2 czerwonej  świeżej papryki listki pietruszki szczypta słodkiej papryki w proszku ry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cebula, jabłka, papryka, ryż, pietruszka, słodkie, wątróbka drobiowa, drobiowe, kurczak, surówka, kurczak z ryżem, dania z kurczakiem, kurczak słodko kwaśny, kurczak z papryką , gotowany kurczak, lekkie dania

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.