Pascal Brodnicki: Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim z szynką parmeńską i tapenadą Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim z szynką parmeńską i tapenadą (źródło: kuchnialidla.pl Poziom trudności: średni Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 45min Składniki na polędwiczki: 2 polędwiczki wieprzowe, umyte, osuszone, oczyszczone z tłuszczu i błonek oliwa z oliwek sól świeżo mielony pieprz Składniki na tapenadę: 60 g czarnych oliwek, posiekanych 1 ząbek czosnku, posiekany 1 łyżka oliwy z oliwek świeżo m...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Pasjonaci kuchni z całego świata.