Uwielbiam pieczoną paprykę, dlatego sałatka z jej duża ilością nie mogła nie stać się moją ulubioną. Sałatka jest prosta, szybka i bardzo, bardzo smaczna. Składniki: 250 g tortellini (dałam z grzybami) 2 duże papryki czerwone 80 g cebulki perłowej marynowanej łyżka oliwy łyżka pesto bazyliowego ząbek czosnku sól, pieprz, pieprz kolorowy Przygotowanie Tortellini gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i skrapiamy oliwą. Papryki przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i układamy na b... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...