Czasami jest tak,że wracasz do domu, szczęśliwa bo kotlety już panierowane czekają tylko na usmażenie-otwierasz lodówkę i (oprócz kotletów)tylko ogórki i koperek :) Ten przepis sprawdza się- właśnie w takich sytuacjach :) SKŁADNIKI: 2 porcje 1,5 ogórka szklarniowego (w sezonie 5 ogrodowych) Mała cebula Koperek Sól Ocet (lub sok z cytryny) Cukier Pieprz Oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE: Ogórki obieramy, ścieramy na tarce w plasterki, solimy, odstawiamy na 10-15 minut. Ogórki odsączamy, dodajmy posiekaną ceb... czytaj dalej...
Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...