Kurczak w panierce kokosowej
Kurczak w panierce kokosowej
Przepis na : obiad
Pierś z kurczaka marynowana w zalewie z sosu sojowego, soku z cytryny, miodu i imbiru, a następnie panierowana w wiórkach kokosowych. Cudowne połączenie smaków Proponuję podawać z ryżem i surówką z białej kapusty. 350 g mięsa z piersi kurczaka sok z 1/2 cytryny 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki płynnego miodu 1/3 łyżeczki suszonego imbiru szczypta płatków chilli szczypta pieprzu szczypta soli 50 g wiórków kokosowych 2 łyżki bułki tartej 1 jajko + szczypta soli + szczypta pieprzu olej do smażenia Mięso z k... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bullio
Autor
Bullio
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, kurczak, mięso, sos sojowy, jajko, miód, cytryna, sok, imbir, kokosowe, bułki, sosy, susz, piersi, pierś, chilli, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak w zalewie, surówka, kapustą, ryż, kurczak z cytryną, sos do kurczaka, dania obiadowe, kurczak w miodzie, surówka z kapusty, sos chilli, dania z piersi kurczaka, kurczak z ryżem
Inne przepisy z Bullio
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję