Sałatka z komosy ryżowej i awokado
Sałatka z komosy ryżowej i awokado
Komosa ryżowa , inaczej quinoa lub ryż peruwiański, to pseudozboże, tzn. roślina, która wytwarza bogate w skrobię nasiona, lecz w rzeczywistości nie jest zbożem. Jej właściwości i wartości odżywcze od wieków są cenione w Ameryce Południowej, skąd pochodzi. Nazywana jest tam „świętym zbożem Inków”, „złotym ziarnem Inków” i „matką zbóż”. Nic dziwnego – quinoa jest źródłem pełnowartościowego białka, zdrowych kwasów tłuszczowych, wielu witamin i składników mineralnych. Zawiera także saponiny, dzięk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko
Warto przeczytać

Nawyk zdrowego odżywiania
Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.
Czytaj dalej...Autor
mojewypiekiinietylko
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
awokado, sałatka, sałatki, ryż, seler naciowy, sałatka ryżowa, diety, bezglutenowe, dieta, awokado sałatka, makarony, ciasteczka, ziemniaki, desery, deser, gulasz, makaron, zupa, kasza, wegetariańska, surówka, sałatka z ryżem, smaczna sałatka, salatka z makaronem, sałatka wegetariańska, lekkie sałatki, sałatka z selerem, zupa z selera, ciasteczka na święta, dania z makaronem
Inne przepisy z mojewypiekiinietylko
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję